Cumhurbaşkanı Ceenbekov, Dışişleri Bakanı Cengiz Aydarbekov’u kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, bugün Dışişleri Bakanı Cengiz Aydarbekov’u kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklmaya göre, Ceenbekov ile Aydarbekov, Kırgızistan’ın 2019 yılındaki dış politika faaliyetlerinin sonuçları ve 2020 için öncelikli yön ve görevleri ele aldı.

Görüşmede, Devlet Başkanı, ülkenin diplomatik sisteminin iyileştirilmesi için somut öneriler geliştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl ülkenin uluslararası gündeminin ayrıntılı bir analizine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Ceenbekov, 2020 için öncelik olarak, ülkenin dış politikasının ana yönlerinin uygulanmasını, en yakın ortak ülkeler ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üyesi olmayan ülkelerle ikili ilişkilerin kurulması ve güçlendirilmesini kaydetti.

Geçen yıl ülkenin dış siyasetinin gündemi dolu olduğunu, büyük uluslararası etkinliklerin başarılı gerçekleştiğini vurgulayan Cengiz Aydarbekov, yabancı ülkelerin liderlerinin ülkeyi ziyaret ettiğini, Kırgızistan liderinin bir dizi ülkeye ziyaretler gerçekleştirdiğini ve ikili belgeler imzalandığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı bugüne kadar ilgili devlet organlarının yukarıda belirlenen etkinlikler sırasında varılan anlaşmaların uygulanması konusunda çalışmalarını sürdürdüğünün altını çizdi.

Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı arasında yapılan görüşmede ayrıca, 2020 yılında yapılması planlanan önemli etkinliklerin biri Kırgızistan ile Rusya arasındaki Çapraz Yılı olduğu vurgulandı.

Bakan Aydarbekov, toplantıda, Kırgızistan Cumhurbaşkanının bu yıl için planlanan yabancı ülkelere ziyaretleri hakkında bilgilendirdi.

Devlet Başkanı, ilgili yapılar arasında koordineli bir etkileşime ihtiyaç duyulduğuna ve 2020 için planlanan tüm dış politika önlemlerinin kaliteli bir şekilde incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

KABAR

www.yenicag.info

712