Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan ile dayanışmamız örnek teşkil etmektedir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Derin ve köklü bağlarımızın bulunduğu Macaristan ile iş birliğimizi ilerletmek için karşılıklı çaba göstermekteyiz. Macaristan ile NATO, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütler çerçevesindeki dayanışmamız örnek teşkil etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi imzasını taşıyan “Macaristan Ziyareti” başlıklı bir değerlendirme yazısını sosyal medya hesabından paylaştı.

Erdoğan, “Derin ve köklü bağlarımızın bulunduğu Macaristan ile iş birliğimizi ilerletmek için karşılıklı çaba göstermekteyiz. Macaristan ile NATO, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütler çerçevesindeki dayanışmamız örnek teşkil etmektedir.” ifadelerini kullandı.

2013 yılında oluşturulan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ile son 5 yılda Macaristan ile ikili ilişkilerde her alanda önemli yol katedildiğini belirten Erdoğan, 2013-2017 arasında ikili ticaret hacminin yüzde 38 artışa, 2,6 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

www.yenicag.info

3 K