‘DAEŞ’in varlığı ABD’nin projesi’

Afganistan’ın eski Devlet Başkanı Karzai, “Afganistan’da terör örgütü DEAŞ’ın varlığı ABD’nin projesidir” dedi.

Karzai, yaptığı açıklamada, Afganistan’da terör faaliyeti yürüten DEAŞ üyelerinin hepsinin yurt dışından bazı hedefler için getirildiğini ve terör örgütünün ABD tarafından desteklendiğini ifade etti.

ABD’nin Afganistan’da terör faaliyetlerinin bitmesini istemediğini savunan Karzai, 2002 yılından bu yana terörle mücadele amacıyla Afganistan’da bulunan ABD güçlerine atıfta bulunarak, ”Durum böyle olmasaydı, ABD burada olmasına rağmen terör tehdidi gün geçtikçe artmazdı.” diye konuştu. Karzai, ABD’nin Afganistan’daki varlığının aksine DEAŞ’ın güçlenmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

DEAŞ’ın asıl amacının Afganistan olmadığını, Afganistan topraklarını kullanarak bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmak istediğini de vurgulayan Karzai, terör örgütünün etkili olduğu bölgelerde halka zulmettiğini, katlettiğini ve Afgan geleneklerini yok etmeye çalıştığını aktardı.

Hamid Karzai, Rusya ve İran’ın, ABD’nin Afganistan’daki varlığından endişe ettiğini de dile getirerek, ”Rusya da ABD, İngiltere ve bazı diğer ülkeler gibi Taliban ile irtibatta olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: AA

Yenicag.Info

www.yenicag.info

983