Devlet Bahçeli: "Rejimin değiştiğini iddia ve ilan edenler müfteridir, münafıktır, müptezeldir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye’nin yeni bir hale değil, yeni bir partiye değil, kararlı ve inançlı yürüyüşünü devam ettirmeye ihtiyacı vardır. Sosyal doku, siyasal bünye yeni bir parti kurulmasına kapalıdır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, kefili milli irade ve Türk tarihi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin keyfi olarak kurulmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşama azminin, payidarlık iradesinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün aynen tecellisi ve tescili olduğunu, siyasi istikrarın teminatı olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Yeni sistemle beraber barajın yüzde 50 artı 1’e çıkması muhkem ve muteber bir sayısal çoğunluktan daha çok müstesna bir uzlaşmayı, muazzam bir kucaklaşmayı sağlamıştır. Türkiye aradığı parlak yönetim sistemini pek çok badireye uğraya uğraya, birçok sorunla boğuşa boğuşa sonunda bulmuş ve benimsemiştir. Değişen rejim değildir. Aksini iddia ve ilan edenler müfteridir, münafıktır, müptezeldir.” diye konuştu.

9 Temmuz günü yeni sistemin bir yılını dolduracağını anımsatan Bahçeli, kuşkusuz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilke ve esaslarıyla oturmasının, kurum ve kurallarıyla güçlenmesinin zaman alacağını dile getirdi.

“Dünya üzerinde hiçbir hükümet sistemi kısa sürede umut edilen fayda ve sonuçları tam manasıyla vermemiş, verememiştir.” ifadesini kullanan Bahçeli, bunun da son derece normal, beklenen ve ölçümü yapılan bir durum olduğuna dikkati çekti.

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş sürecinde var olan uyum sorunlarının aşılmasının “kaçınılmaz” olduğunu belirten Bahçeli, “Bize göre Türkiye’nin yönetim sisteminden kaynaklanan zafiyetleri son bulmuş, nihayete ermiştir. Bu gerçeğe rağmen, sistem tartışmasını yeni baştan açmanın ne ülkeye, ne millete, ne de demokrasimize hiçbir yararı olmayacaktır.” dedi.

www.yenicag.info

692