Doğu Perinçek, İsrail'in sözde "soykırım" kararını yorumladı

“Söz ve ifade özgürlüğünü kısıtladığı” gerekçesiyle İsviçre devletini mahkemeye vererek  AİHM’de zafer kazanan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, İsrail Parlamento’sunun “Ermeni soykırımı” karar tasarısını geri çevirmesini Yeni Çağ Azerbaycan’a değerlendirdi:

“İnsan Hakları Mahkemesi’nin 17 Aralık 2013 tarihli kararında 1915 olaylarının Yahudi Soykırımı’na uygun biçimde mütalaa  edilemeyeceğine ilişkin değerlendirme vardı. Büyük Daire’nin 28 Ocak 2015 tarihinde aldığı bağlayıcı kararında da aynı noktaya işaret edilmişti. Biz de her yerde söyledik ve söylemeği sürdüreceğiz: 1915 olayları kesinlikle soykırım olmadığı için o olayları İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanmış Yahudi Soykırımı ile yanyana getirmenin asla ve katiyen ne hukuk ve ne  de mantık açısından yeri bulunmaktadır. Bu bakımdan İsrail Parlamentosu üyelerinin çoğunluğunun sağduyulu davrandığını çok açık  ve nettir. ”Ermeni soykırımı” karar tasarısının aleyhinde oy kullanan milletvekillerini kutlamak gerekir, onların AİHM kararını iyi incelediklerini görmekteyiz. Knesset’in kararı bundan sonrakı mücadelemizi aynı temelde yürütmemizin öteki parlamentoların sağduyulu kararlar almasına vesile olacağını ortaya koymaktadır”

Ermeni teröristlerin 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaptıkları soykırımın yıldönümüne ilişkin de konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, şunları söyledi:

 “Soykırım söz konusuysa önce Türklere yapılan soykırımı konuşmalıyız. Ki bunun en açık örneği Ermeni teröristlerin kameraların önünde gerçekleştirdikleri Hocalı Soykırımı’dır. Gerek AİHM ve gerekse İsrail Parlamentosu kararları dünyaya gerçek soykırım olan Hocalı faciasını tanıtmamız açısından elimizi güçlendiren belgelerdir. Hocalı Soykırımı’nın 26. yıldönümü öncesinde Ermeni işgalcilere ve bölücülere bir daha sesleniyorum: emperyalizmin maşası olmayı bir kenara bırakarak bir an önce işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından  çıksınlar. Aksi taktirde onları da yeneceğimize kesinlikle emin olsunlar”

www.yenicag.info

1.9 K