Dondurulmuş ölü insanlar dirilmeyi bekliyor - VİDEO  

Şuanda dünya üzerinde toplam 230 ceset, olmaları gereken tabutlar yerine dünyanın farklı bölgelerinde yer alan büyük kuruluşların özel tanklarının içerisinde yer almaktadırlar. İngilizce bir terim olan “cryonics”; anlam olarak insan bedenini daha anlaşılamamış ileriki zaman içerisinde çözdürmek amacıyla dondurmak anlamına gelmektedir.

Bireyler bu işlem gereği vücutlarından kanları çekilerek bir takım ilaçların vücutlarına doldurulmasıyla birlikte, özel bir tankın içerisinde -196 derecelik bir soğuklukta bekletilmektedirler. Dünya üzerinde dondurulan ilk kişi, 73 yaşında ölen Amerikalı psikolog James Pathworth’tür. 1967 yılından beri diriltilmek üzere kapalı bir silindir içerisinde bekletilmektedir.

İnsanların bu tip bedenleri dondurma işleminden sonra yıllar içerisinde çok farklı bir çağa ve zamana hızlıca ayak uydurması gereken süreçlerde uyandırılmalarını, üstelik bunu yüksek meblağlarda maddi bir kaynak alarak yapmaları bazı zümrelerce hoş karşılanmamaktadır.

Ancak buna rağmen bilim insanları bu tip deneylerin ne kadar başarılı olabileceğini denemekten hiçbir zaman vazgeçmemiş; Amerikan asıllı bir bilim adamı kendi köpeğini dondurduktan sonra tekrardan hayata döndürmeyi başarmıştır. “Cryonics Projeleri” kapsamında yaşanan bu durum, konuyla alakalı devrim niteliğinde bir adım olmuş ve bu tip deneylerin yapılması süreçleri daha da hızlandırılmıştır.

Konunun özetine gelecek olursak, bir kişinin tüm bedenini her türlü hizmet karşılığında dondurmasının maliyeti 200.000 Dolarlık bir rakama tekabül etmektedir. Ancak bunun yanında şirketlerin kişilere opsiyonlu olarak sunduğu; gün geldiğinde tek hücreden insan bedeni üretilebiliyor olunma ihtimaline karşı sadece kafa kısmınızı dondurmanız karşılığında da kişilerden 80.000 Dolarlık bir ücret alınmaktadır.

www.yenicag.info

2.4 K