Dünya Karapapak Türkleri Birliği’nden Zeytin Dalı Harekatı’na Destek

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Karapapaklar olarak her milli meselede olduğu gibi, Afrin operasyonunda da devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Karapapaklar olarak her milli meselede olduğu gibi, Afrin operasyonunda da devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden teröristlere karşı devletimizin başlatmış olduğu Afrin operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

KARPAT’tan “Devletimizin ve Şanlı Ordumuzun Yanındayız” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na destek verildiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KARPAT Başkanı Türksoy, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden tehlikeli gelişmelerin yaşandığına dikkati çekerek, 40 yılı aşkın bir süredir ayrılıkçı terör örgütünü destekleyen küresel güç odaklarının planlarına karşı devletin meşru müdafaa hakkı olduğunu vurguladı.

Türksoy, Zeytin Dalı Harekatı’nın Kürtlere karşı değil, Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit eden PKK, YPG, PYD, DEAŞ teröristlerine ve onların arkasındaki emperyalist ve siyonist devletlere karşı yapıldığının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Dünya Karapapak Türkleri Birliği olarak sonuna kadar devletimizin ve ordumuzun yanındayız. Devletimiz ve hükümetimiz, BM Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan ‘Meşru Müdafaa Hakkı’nı kullanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile terör unsurlarını hedef almaktadır. Bazı çevreler bu gerçeği saptırmak istemekte ve yanlış yönlendirmelerle Türk ve dünya kamuoyunun kafasını karıştırmak istemektedir.

Şurası bilinmelidir ki Türk milleti ve onun bağrından çıkan şanlı ordumuz, tarihin her döneminde mazlumların yanında ve zalimlerin karşısında olmuştur. Afrin operasyonu da Okyanus ötesi başta olmak üzere küresel emperyalist güçlerin ülkemizi, sapkın terör örgütleri eliyle, bölüp parçalama girişimlerine karşı Türk Devleti’nin onurlu duruşunu ifade etmektedir. Karapapaklar olarak her milli meselede olduğu gibi Afrin operasyonunda da devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden teröristlere karşı devletimizin başlatmış olduğu Afrin operasyonunu sonuna kadar destekliyoruz.”

Türksoy, Türkiye’nin, sınırlarında oluşturulmak istenen terör kuşağına son vermek amacıyla bu harekatı başlatmak mecburiyetinde kaldığına işaret ederek, “Zeytin Dalı Harekatı en başından sonuna kadar meşrudur ve bu noktada herhangi bir tereddüt asla yoktur. Zeytin Dalı Harekatı’nı Türk milleti olarak destekliyoruz. Yüce Allah ordumuzu ve as

www.yenicag.info

1.8 K