Elbaşı Nazarbayev`e ihanet: Torunu Büyük Britanya`dan sığınma istedi

Kazakistan`ın kurucu Cumhurbaşkanı, Elbaşı Nursultan Nazarbayev`in torunu Aysultan Nazarbayev, Büyük Britanya`ya sığınma talebinde bulundu.

Aysultan Nazarbayev, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Büyük Britanya`ya sığınma talebinde bulunduğunu bildirdi.

Aysultan Nazarbayev

Torun Nazarbayev, Facebook`taki paylaşımında böyle bir karar almasının nedenini de açıkladı:

“Onlar beni yakaladılar ve tedavi adıyla 14 ay boyunca hapishanede çürümeye terk ettiler. Benim tüm hukuklarım ayaklar altına alındı. Nazarbayev ise (Elbaşı Nazarbayev – edit.) beni intikama susamış annemin sofrasına yemek olarak koydu. Hapishane günlerimin 12`inci ayında annem beni ziyaret etti ve bana itaat etmediğimi söyledi. Bana, onlara tam boyun eymeyinceye kadar burada kalacağımı bildirdi.

14 ayın sonunda Rus Özel Servisi tarafından hapishaneden kurtarıldım.”

Я верю в то, что если народ объединится против власти внутри страны, то нам будет под силу перевернуть государство вверх…

Gepostet von Aisultan Rakhat am Mittwoch, 12. Februar 2020

Aysultan Nazarbayev`in ailesine beslediği kin

Elbaşı Nursultan Nazarbayev`in büyük kızı, Kazakistan Senato Başkanı Dariga Nazarbayeva`nın oğlu olan Aysultan Nazarbayev, babasının ölümünden sonra büyük bunalım geçirmişti. Londra`da yaşayan torun Nazarbayev, 2019`da bir İngiliz polisini ısırmış ve çıkarıldığı mahkemece şartlı tahliye edilmişti.

Dariga Nazarbayeva

Ayultan Nazarbayev, babasının ölümünden sonra uyuşturucu kullandığını, fakat bağımlılıktan kurtulduğunu da Facebook üzerinden bildirmişti.

Elbaşı Nazarbayev`in damadı, Ayultan Nazarbayev`in babası Rahat Aliyev`in ölümü

Dariga Nazarbayeva`nın eski eşi Rahat Aliyev, yolsuzlukla ve iki bankacının ölümünde eli olmasıyla suçlanıyordu.

Rahat Aliyev

1983’te dünyaevine giren Rahat Aliyev ile Nazarbayev’in kızı Dariga`nın mutlu birlikteliği de 2007 yılına dek sürdü. Sözünü ettiğimiz cinayetlere damadının adının karıştığını öğrenen Nazarbayev, özel kararname imzalayarak 12 Temmuz 2007’de evliliği geçersiz ilan etti. Bu tarihten sonra Kazakistan ve ardından Interpol aracılığıyla dünya çapında aranmaya başlayan Aliyev, 2014’te Viyana’da teslim oldu. 2015`te ise tutulduğu cezaevinde intihar etti.

Dariga Nazarbayeva ve Rahat Aliyev

Olaydan sonra Rahat Aliyev`in ölümünde Nazarbayev`in parmağının olduğu söylemleri dolaşmaya başlamıştı. Torun Nazarbayev, bu söylemlerden etkilenerek ailesinden uzaklaşmıştı.

Agil Bekir

www.yenicag.info

1.8 K