Erdoğan: "Artık harekete geçme zamanı..."

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahreyn’de yaptığı açıklamada, “Kardeşlerimiz zulüm görürken hiçbir toplum sadece kendi geleceğini düşünemez.

Bu coğrafyada kaderimiz de kederimizde ortaktır. Tüm İslam aleminin geleceği için birlikte hareket etme zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Ortadoğu’daki meselelerin kökünün Filistin olduğunu vurgulayarak, “Bunu, Bush’a söyledim, Obama’ya da söyledim, Trump’a da söylüyorum” dedi.

Bahreyn’in Türk halkı için önemine vurgu yapan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz gecesi, Bahreynli kardeşlerimiz, bizi yalnız bırakmamıştır. Darbe tamamen savuşturulana kadar, Bahreyn halkının bize dua ettiğini, gözyaşı döktüğünü çok iyi biliyorum.

“Oturup konuşmalıyız”

Türkiye, Bahreyn’i her alanda ve her konuda desteklemeye devam edecektir. Bölgemizdeki sorunların çözümü, huzurun, refahın güçlenmesi için neler yapabileceğimizi oturup konuşmalıyız.

Yaşadığımız coğrafya, yıkımla, ölümle ve şiddetle anılıyor. Bu topraklar ateş ve kanla yeniden dizayn ediliyor.

Kardeşlerimiz zulüm görürken hiçbir toplum sadece kendi geleceğini düşünemez. Bu coğrafyada kaderimiz de kederimizde ortaktır. Tüm İslam aleminin geleceği için birlikte hareket etme zamanı gelmiştir.

“İslam radikalizmle bağdaşmaz”

Terörle mücadele konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz. Fırat Kalkanı Harekatı’yla DEAŞ ve YPG’nin bir bölümünü sınırlarımızdan uzaklaştırdık. El-Bab’ı da DEAŞ’tan temizledikten sonra, sırada Münbiç ve Rakka var. Hedef, terörden arındırılmış güvenli bölgedir. 3 bini aşkın etkisiz hale getirilen terörist var. DEAŞ, Müslümanların yüz karasıdır. Tüm dünyada Müslümanlar bunlar yüzünden karalanmaktadır. İslam, radikallikle bağdaşmaz, aşırılıktan kaçınmayı emreder.

“Zulme rıza zulümdür”

Aylan bebekleri, Batı’nın dergilerinde görünce mi ah vah edeceğiz. Bunlar olmadan önlem almamız gerekiyor. Gerekli adımlar atılmazsa Suriyeli kardeşlerimiz başka diyarlara göç etmeye devam edecektir. Katil Esed, Suriye’de bugüne kadar bir milyondan fazla insanı öldürmüştür. Hala da öldürmeye devam ediyor. Biz bunlara sabırla bakabilir miyiz? Zulme rıza zulümdür.

Körfez’e de önemli iş düşüyor. Biz, buradaki kardeşlerimizin mağduriyetini engelleyelim. Terörden arındırılmış bölgelerde onlar için yaşam alanları kuralım. Uluslararası toplantılarda ve ikili görüşmelerde herkese anlatıp dillendiriyorum.

“Bush’a söyledim, Obama’ya da söyledim, Trump’a da söylüyorum”

Ortadoğu’da yaşanan pek çok meselenin Filistin meselesi, kalbimizin kanayan yarasıdır. Filistinlilerin, kendi öz yurtlarında vatansız bırakılması, pek çok sorunun asıl sebebidir. Bölgede kalıcı barışın tesisi, Filistin halkına yapılan baskılara son verilmesinden ve 1967 sınırlarına geri dönülmesi ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinden geçmektedir. Bunu, Bush’a söyledim, Obama’ya da söyledim, Trump’a da söylüyorum.
“Birileri hem Suriye’nin hem Irak’ın bölünmesini istiyor”

Birileri, hem Suriye’nin hem Irak’ın bölünmesini istiyor. Biz Suriye’nin parçalanmasını istemiyoruz.

kaynak: Yeni Şafak

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

868