Erdoğan: Esad bir teröristdir

Astana ve Cenevre’deki barış görüşmelerinde Suriye halkının kendi kararını vermesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, ”Esad, bir teröristtir. Esad’le yürümek mümkün değildir” dedi

Esad rejiminin Suriye’de devlet terörü estirdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Bu işi götürebilir diyemeyiz” dedi.

”KUDÜS İÇİN A, B VE C PLANLARIMIZ VARDI”

Afrika turunun son durağı Tunus’ta temaslarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kara gün dostu Türkiye’nin her zaman Tunus’un yanında olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs ile ilgili A, B ve C planlarımız var diyerek şunları kaydetti: Kudüs için A, B ve C planlarımız vardı. B planı BM genel kuruluydu. Burada amacımıza ulaştık. Dolar ve tehditle bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Artık Filistin’in tanınması için adımlarımızı atacağız.

“ESED İLE YÜRÜMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Suriye’de Esad ile yürümek kesinlikle mümkün değildir. Vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye’nin başkanıyla nasıl geleceği kucaklayacağız? Suriye halkı böyle birini başında görmek ister mi? Bu işi götürebilir diyemeyiz. Öldürülen 1 milyon Suriyeli’ye haksızlık yapmış oluruz, biz Türkiye olarak bunu tanıyamayız.

www.yenicag.info

871