Erdoğan, Hocalı'yı yine unutmadı! - VİDEO

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Yeni Çağ Azerbaycan‘ın haberine göre; Erdoğan, konuşması sırasında Hocalı Katliamı’yla ilgili şunları söyledi:

“Bugün 26. yılına ulaştığımız Hocalı Katliamı’nda şehit edilen tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle ve tazimle anıyorum. Dağlık Karabağ’daki Hocalı şehrinde çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice katledilenlere Allah’tan rahmet, Azerbaycanlı kardeşlerimize de başsağlığı ve sabır diliyorum. Şayet dünyada vahşi bir katliam arayan varsa, işte o, Hocalı’dır. Son dönem insanlık tarihin en büyük zulümlerinden biri bundan 26 sene önce Hocalı’da yaşanmıştır. Dünyada her fırsatta demokrasiden, insan hak ve hukuklarından bahsedip Hocalı Katliamı’nın faillerine yönelik yaptırım uygulayan herhangi bir ülke duydunuz mu? Duyamazsınız… Çünki söz konusu olan Müslümansa, hele hele bir Türkse, bunların kulakları, gözleri, vicdanları kapanır. Görmez, duymaz, hissetmezler. Ama herkes unutsa da biz unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Toplantıya Azerbaycan’dan da bir grup temsilci heyeti katıldı.

Hocalı Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla Türkiye’de bulunan bir grup soykırım şahidi, Türkiye-Azerbaycan İşadamları ve Sanayiciler Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat ve Hocalı Milletvekili Elman Memmedov’la birlikte toplantıya katıldı.

Azerbaycan temsilci heyeti bugün 21:00’da TRT ekranlarında yayınlanacak “Anadolu Soruyor” programının konuğu olacak. Programda Hocalı Soykırımı’yla ilgili sorular yanıt bulacak.

 

www.yenicag.info

2.2 K