Erdoğan: İsrail ile diplomatik bağları koparabiliriz  

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü başkent yapacağı iddiasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İİT Liderler Zirvesini İstanbul’da toplayacağız. İsrail ile diplomatik bağları koparabiliriz.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesinin büyükelçiliğini 6 Aralık’ta Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağı iddiası, dünyayı ayağa kaldırdı. Konuya Türkiye’den ilk tepki, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya sessiz kalmadı. ABD ve İsrail’e resti çekti. Kudüs’ün Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirten Erdoğan, Trump’ın Kudüs ile ilgili adım atması halinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesinin İstanbul’da toplanacağını açıkladı.
İşte Erdoğan’ın açıklamasının o kısmı:

“İSRAİL İLE DİPLOMATİK BAĞLARI KOPARABİLİRİZ”

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı iddiasıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılacak olursa; hemen, beş on gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ni İstanbul’da toplayacağız. Kaldı ki bu, bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail ile koparmaya kadar gidebilir.” dedi.

www.yenicag.info

1.3 K