Erdoğan: Sayın Putin ile Dağlık Karabağ konusunu görüşeceğim  

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak-İran sınırındaki depreme ilişkin “Felaketin hemen ardından ilgili kuruluşlarımızı bölgeye sevk ettik. AFAD ve Kızılay’ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyu, Habur’dan Irak’a şu an giriş yapmış bulunuyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Rusya ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Dün gece Kuzey Irak’ta meydana gelen depremden dolayı başta bölgedeki kardeşlerimiz olmak üzere tüm Irak ve İran halkına geçmiş olsun diyorum, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak-İran sınırındaki depreme ilişkin şunları kaydetti:

“Felaketin hemen ardından ilgili kuruluşlarımızı bölgeye sevk ettik. AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz şu an arama kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyorlar ve bunun yanında da AFAD ve Kızılay’ın koordinasyonunda 50 tırlık yardım konvoyu, Habur’dan Irak’a şu an giriş yapmış bulunuyor.

Ayrıca ilaç, battaniye, çadır gibi acil ihtiyaçlar noktasında gereken her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi Türkiye zaten bu tür zor durumlarda, zor zamanlarda, her zaman bölgedeki kardeşlerinin yanında yerini almıştır. Tüm kurumlarımıza, gereken yardımların süratle ivedilikle ulaştırılması, ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması hususunda da gerekli talimatlar verilmiştir. Temennimiz ve duamız can kayıplarının sayısının daha da artmaması istikametindedir.”

Dağlık Karabağ konusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dağlık Karabağ konusunu, Sayın Putin ile görüşme düşüncem var.” dedi.

Erdoğan Rusya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısının ardından, özel uçak “TUR” ile saat 15.05’de Rusya’ya hareket etti.

Erdoğan’ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nden İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile diğer ilgililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da Rusya’ya gitti.

Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde Soçi Başkanlık Konutu’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşecek, heyetler arası çalışma yemeğine katılacak.

İki liderin düzenleyeceği ortak basın toplantısının ardından Erdoğan, Soçi’den Kuveyt’e hareket edecek.

www.yenicag.info

1.5 K