Erdoğan Zarif’i kabul etti

İran Dışişleri Bakanı dün Ankara’ya yaptığı ziyarette Türkiye cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü.

Erdoğan ile Katar krizini konuşması beklenen Zarif’in görüşmesi yaklaşık 55 dakika sürdü. Basın mensuplarının alınmadığı sözkonusu görüşmede, Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

İran Dışişleri Bakanı, dün Ankara’ya indiğinde yaptığı açıklamada, Türkiye ziyaretinden amacının Türkiye cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı Çavuşoğlu ile ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler, Suriye ve bölgenin diğer meseleleri hakkında görüş alış verişinde bulunmak olduğunu söyledi.

Zarif, Ortadoğu bölgesi gelişmelerini kaygı verici olarak nitelerken, bu meselelerle ilgili olarak iki ülke yetkilileri arasında yakın görüş alış verişinin zaruri olduğunu söyledi.

Ankara’ya gelişinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Zarif, Tahran’ı sarsan IŞİD saldırıları hakkında konuşmuştu.

“Bu saldırı halkımızın teröre karşı duruşunu daha da güçlendirecektir” diyen Zarif, güvenlik güçleri ve İran halkıyla bu tür saldırılara karşı her zaman karşı koyacaklarını söylemişti. Zarif, yolculuk nedeniyle Tahran’daki terör saldırılarının ayrıntılarına ilişkin bilgi sahibi olmadığını ifade ederek, “Bölgede bizim için endişe verici gelişmeler yaşanıyor. Bu olaylarla ilgili Türkiye ile yakın görüş alışverişinde bulunmamıza ihtiyaç var”diye konuşmuştu.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1 K