Erdoğan’dan ABD Büyükelçisi’ne sert sözler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ortak basın toplantısı düzenliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sırbistan ile bugün 12 anlaşma imzaladık. 4 anlaşma daha imzalayacağız” dedi. FETÖ elebaşı ile ilgili konuşan Vucic, “Serbest ticaret anlaşması imzaladık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarız. Gülen yandaşları ile bizim kesinlikle işimiz olamaz”dedi. Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine de değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ortak basın toplantısında, ABD ile yaşanan vize gerginliğine değindi. Erdoğan, “Sorunu biz başlatmadık, sorunun faili ABD’nin kendisidir. benim elçim böyle bir şey yapsa onu orada bir saat tutmam” dedi. Erdoğan, “Elçiyi ABD’nin temsilcisi olarak görmüyoruz” açıklamasında bulundu.

İşte Erdoğan’ın vize kriziyle ilgili açıklamaları:

Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorunu biz başlatmadık. Bu sorununun faili ABD’nin ta kendisidir. Ve üst düzey yöneticilerin, Dışişleri Bakanımızla bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur. Ankara’daki bir büyükelçinin böyle bir karar alması ve daha sonra bunu devletim adına aldım demesi düşündürücüdür. Durum öyleyse ABD’deki üst düzeylerle konuşacak bir şeyimiz yok. Durum öyle değil de büyükelçi kendi kafasına göre aldıysa, o elçi bir dakika daha durmalıdır. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa biz onu orada 1 saat tutmayız. Sen nasıl Türkiye – ABD ilişkilerini bozarsın. ABD konsolosluğundaki bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının FETÖ ile bağlantısının tespit edilmesi ve tutuklanması, ardından ikinci bir kişinin daha bulunduğunun anlaşılması İstanbul Başkonsolosluğu’nda bir şeyler döndüğünü gösteriyor. Bu ajanlar ABD Başkonsolosluğu’na nasıl sızdı, bunları buraya kim soktu? Hiçbir devlet bu tür ajanlara müsade etmez. Türkiye Cumhuriyeti bir kabile devleti değildir. Asırlara varan bir devlet deneyimi vardır. Bu büyükelçi veda ziyaretlerinde bulunuyor. Bakanlarım ve şahsım bu elçiyi kabul etmiyoruz ve onu ABD’nin bir temsilcisi olarak görmüyoruz.

www.yenicag.info

1.8 K