Erdoğan’dan ABD’nin saldırısına ilk tepki

ABD’nin Suriye’yi vurmasına ilişkin ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu somut adımı olumlu buldum ama yeterli değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’yi vurmasına ilişkin ilk kez konuştu. Erdoğan, “Bu somut adımı olumlu buldum ama yeterli değil” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Türküsünde bile canım al yarimi alma diyen bir şehir dünyaya örnek olmaz da ne olur? Bu duyguları hissetmek için insan olmanız, insanlığınızı kaybetmemeniz lazım. İşte İdlib’te yaşananlar ortada. İdlib, Hatay’ın neredeyse bir el uzatımı mesafesinde. Esed rejiminin orada günahsız, suçsuz, savunmasız çocukların kimyasal silahlarla nasıl katledildiğini gördünüz değil mi? Allah onların ailelerine sabırlar versin. Bugün imkan bulursam kimyasal silah saldırısında yaralananları hastanede ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimde bulunacağım. Buradan açıkça ifad ediyorum, çocukların hunhanca katlediği bir dünyada kimsenin kendini huzur ve güvende hissetmeye hakkı yoktur.

HER MASUMLA BİRLİKTE İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANI DA ÖLÜYOR

Hiç kimse çocuk katliamını DEAŞ’la mücadele kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye’de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır. PYD, YPG gibi bütün bu güçlerin gerçekleştirdikleri hoyratça saldırıların hiçbir meşruiyeti, vicdanları teskin edecek hiçbir gerekçesi kalmamıştır. Suriye’de, aynı şekilde Irak’ta katledilen her masumla birlikte insanlığın ortak vicdanı da ölüyor. İdlib’deki ve diğer bölgelerdeki mazlumların ahı bir gün mutlaka o zalim şahları yerinden indirecektir. O devlet terörü estirenleri yerinden indirecektir. Bu doğrultuda ABD’nin olumlu açıklamaları ve girişimleri olmuştur. Biz de Suriye’nin can güvenliği için her türlü çabayı destek vereceğimizi duyurmuştuk.

CİDDİ VE NETİCE ALACAK ADIMLARIN ATILMA ZAMMANI GELMİŞTİR

Bu gece Suriye’ye bir operasyon gerçekleştirildi. Suriye’deki o hava üsleri vuruldu. Esed rejimin savaş suçlarına karşı yapılan bu adımı olumlu bulduğumuz buradan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi, bunu yeterli görmüyorum. Bundan sonraki süreçleri takip etmeliyiz. Sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her konuda ciddi ve netice adımların atılma zamanı gelmiştir. Bize göre Türkiye’nin Suriye’de terörden arındırılmış güvenli bölgeler oluşturma çabasının ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Uluslararası toplum “doğru söylüyorsunuz” dediler ama bu konuda adım atmadılar. Şimdi bölgede insanlık suçu işleyen tüm terör örgütlerini durdurma imkanının bulunduğunu vurgulamak istiyorum.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

522