Erdoğan'dan Ermenistan temsilcisinin Azerbaycan'a yönelik sözlerine sert tepki  

Karadeniz Ekonomik İşbirliği 25. kuruluş yıldönümü zirvesinde Ermenistan gerginliği yaşandı. Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ashot Hovakimiyan, Azerbaycan Meclis Başkanı Ogdal Asadov’un konuşmasında kullandığı,” Üye ülkelerden biri hala zehirli ideolojisinden vazgeçmiş değil” ifadesine uzun bir yanıt verdi. Konuşmasının neredeyse tamamını Karabağ meselesine ayıran Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ashot Hovakimiyan, ” Karadeniz Ekonomik İşbirliği örgütü siyasi suçlama yeri değildir” dedi.

Oturuma başkanlık eden Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Siz konuşmanızın tamamını siyasi değerlendirmeye ayırdınız” diyerek Ermenistan temsilcisine eleştiride bulundu.

Zirvede söz alan Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov , bölgede insani dramlar yaşandığını söyleyerek, “Bu ülkesi içinde yerinden edilmiş bir milyon Azerbaycan vatandaşı için yeni bir şey değil. Maalesef bugün Üye ülkelerden bir tanesi zehirli ideolojilerinden vazgeçmiş değil. Tahammülsüzlük ve şiddet uygulamakta. Uyguladıkları ideolojiyle bölgeyi kirletmekle kalmıyor, aynı ülkenin kendi gelişme fırsatlarını da halkının elinden almış oluyor. Ermenistan, Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisini işgal altında tutuyor. Uluslararası hukuku çiğniyor. BM Güvenlik konseyi kararlarını hiçe sayıyor. Bizim toprak bütünlüğümüze saygı duyulması gerekiyor” dedi.

ERDOĞAN’DAN ELEŞTİRİ: “KONUŞMANIZIN TAMAMI SİYASİ”…

Oturuma başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan temsilcisine konuşmasından sonra teşekkür ederken, toplantının siyasi suçlama yeri olmaması gerektiği fikrine katıldığı söyleyerek ” Ancak burada suçlamalar ve değerlendirmeyi hiçbir temsilci yapmadı. Siz konuşmanızın tamamını siyasi değerlendirmeye ayırdınız” diyerek eleştiride bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Federasyon Başbakanı Medvedev’i işaret ederek, tartışma konusunun Minsk üçlüsünün sorumluğunda olduğunu hatırlattı. Erdoğan, ” Bu işin nihayete vardırılmasında büyük fayda var “dedi.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.2 K