Erdoğan’dan FETÖ itirafçıları için uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ soruşturmalarındaki bazı itirafçıların aldatmaca yaptıklarını ve doğru bilgiler vermediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de Yargıda Birlik Derneği üyelerine hitap etti. Erdoğan’ın açıklamaları:

367’den kapatma davasına kadar öyle olmadık yöntemlerle karşımıza çıktılar ki hukuk adına utandık. FETÖ bu dönemde yargıya sızmaya başladı. 40 yıllık bir geçmişi var, öyle sızma hemen olmadı.

“ADETA SAMAN ALTINDAN SU YÜRÜTTÜLER”

Biz, hayatımızın hiçbir döneminde insanları peşin hükümle kategorize etmedik, buna göre davranmadık. Devletine, milletine, hükümetine, demokratik meşru siyasi kurumlara saygı duyan veya öyle gözüken herkese kapıları açık tuttuk. Hiç kimseye ve hiçbir gruba ne yargıyı ne de başka bir grubu peşinen asla teslim etmiş değiliz. Fakat bu örgütün (FETÖ) zihin dünyası ve organizasyon yapısı, her türlü iyi niyeti istismara müsait olduğu için adeta ‘Saman altından su yürüterek’ pek çok yerde güç temerküzüne girdiklerini gördük.

Bir davada tek bir masum dahi mağdur ediliyorsa orada adaletten söz edilemeyeceği açık. Birtakım tutuklamalarla ilgili şahsımın o dönem verdiği beyanatlar ortadadır.

Yargıya müdahale edemezdik, kritik görevdekilerin örgüt emri ile bu işleri rayından çıkardığı ortaya çıkmıştır.

“17-25 ARALIK FETÖ’NÜN KENDİNİ AÇIĞA ÇIKARMASI”

17-25 Aralık operasyonunu birileri ısrarla şahsi meselem olarak göstermeye çalıştı, hala da çalışıyor. Halbuki 17-25 Aralık operasyonu yargıyı ele geçirmeye çalışan bu örgütün (FETÖ) kendini inkar edilemez bir şekilde açığa çıkarmasının adıdır.

Pensilvanya’daki zat utanmadan “Bunlar bir senaryodur” diyor. Biz neyin senaryo olduğunu görüyoruz.

“İTİRAFÇI NAMIYLA ALDATMACAYI OYNUYORLAR”

Şu anda içeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı namıyla ortaya çıkıyorlar. Fakat bunlar doğru konuşmuyor. Bakın bunu açık söylüyorum. İtirafçı diyerek ortaya çıkarken bunlar, gayet iyi aldatmacayı oynuyorlar. En tehlikeli olan da bu. Çünkü bunların bir kısmıyla benim zamanında başa baş görüşmelerim olmuştur, Başbakanlığım zamanında. Şimdi itirafçı olarak söyledikleriyle Başbakan olduğum zaman bana söylediklerine baktığım zaman tamamen aykırı ifadeler. Bu oyuna asla gelmemek gerekiyor.

kaynak: timeturk.com

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

770