Erdoğan'dan IKBY referandum kararına tepki: Büyük hata

Partisinin grup toplantısında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’taki referandum kararına tepki gösterdi. Erdoğan, Bu süreçte bu adım büyük bir hatadır” dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak’ın referandum kararına, “Bizi derinden üzmüştür. Irak’ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır.” diyerek tepki gösterdi.
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

“AK Parti olarak, eğitimi önceliklerimizin en ön planına aldık. Sağlık üniversitelerinin ilk adımlarını biz attık. Son olarak Şehir Hastaneleri projesini hayata geçirdik. Şehir hastanelerimizin tamamını inşallah 1.5 yıl içinde açıyoruz. AK Parti insana odaklı bir Türkiye’yi hedeflemiştir.”

DEVAM EDEN PROJELER

“2023 yılına kadar hızlı tren hattı uzunluğunu 12 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Tren ağını da 25 bin kilometreye ulaştırmak amacındayız. İstanbul Boğazı’nı denizin altından ilk defa, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile boğazın üzerinde 3. defa birleştirdik. Acaba, asırlarca boğazın altından böyle bir hat geçecek denilseydi buna inanır mıydınız? Ecdadımız inanmış. Hatta ecdadımız proje de yapmış. Bunu gerçekleştirmek bize nasip oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelini attık, oranın yapımı gerçekleşecek. Bunlar bir yerlere cevap. Sadece ülke içi değil, aynı zamanda dünyaya cevap. Uyuyan bir Türkiye yok. Çalışan, gayret eden bir Türkiye var. Gençler bu dinlediklerinizi, şehirlerinize döndüğünüz zaman oralarda da anlatın. Olur ya, her şey güzel ama bilmek, anlamak, onu adeta dalga dalga kenara doğru ötelemek gerekiyor. İnsanoğlu unutur, devamlı hatırlatmak lazım. Cumhurbaşkanı, başbakan neden hep konuşuyor demeyin, anlatacağız ki unutulmasın.”

“ANA MUHALEFETİN LİDERİ KONUŞUYOR”

“Ana muhalefetin lideri konuşuyor. 7 milyon işsiz varmış, kargaya da hakaret olmasın ama senin kılavuzun bir kere karga. Türkiye eğer böyle bir konumda olsa, şu anda yakaladığı ivmeye bak. Hükümet çalışıyor, gayret var, koşturuyoruz. 195 olan baraj sayımıza 423 yeni tesis ilave ettik. Teröre rağmen baraj çalışmaları devam ediyor. Ilısu Barajı’nın hayata geçirilmesi ve o şehrin (Şırnak) bir yerden bir yere taşınması ile tarih bugüne, bir diğer taraftan yarına taşınıyor.”

“KARŞIMIZDA CİDDİ BİR MUHALEFET OLMADIĞI İÇİN KENDİMİZLE YARIŞTIK”

“Ana muhalefet savunma sanayiinde kendi silahımızı üretmemizden ve ihracatından rahatsız. Son 14 yılda ülkemize, bulunduğumuz yeri borçlu olduğumuz aziz milletimize hizmetten başka hiçbir hedefimiz olmadı, olmayacak. Her gece yastığa başımızı koyduğumuzda, “bugün milletimiz için ne yaptık?” sorusunu sorarak bugünlere geldik. Karşımızda ciddi bir muhalefet olmadığı için hep kendimizle yarıştık.”

BÜYÜME ORANI

“AK Parti’nin, milletin ve geleceğin partisi olarak Türkiye’ye edeceği daha çok hizmet, kazandıracağı daha çok yatırım var. Güzel gelişmelerin haberlerini ardı ardına almaya devam ediyoruz. Son olarak dün açıklana büyüme rakamları ile taçlandırmış olduk. Yüzde 5 olarak gerçekleşti, bu yılın ilk çeyreğinde büyüme oranımız. Bu vatansever halkımız için bir mutluluk vesilesi, aksi olanlar için de tam aksi. Bu oran yüzde 2.4 olan AB ortalamasının 2 katından bile fazladır. İlk verilere göre, yüzde 5’lik büyüme oranı ile G-20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’ın ardından 3. sırada bulunuyoruz. Aramızda da çok fark yok, onları da yakalayacağız. İlk 5 aylık ihracatımız da yüzde 8.9’luk artış gerçekleştirmiştir. Uluslararası yatırımlar da bir önceki yılın aynı dönemine göre az da olsa bir artış yakaladık.”

“KREDİ KURULUŞLARININ NE YAPACAĞINI ÇOK MERAK EDİYORUM”

“Türk ekonomisinin artık ufak tefek sarsıntılarla yıkılmayacak kadar büyük olduğunu özellikle geçtiğimiz yıl gördük. Eğer büyüme oranı beklentilerin altında çıksaydı, hemen kredi notunu düşürmek için harekete geçecek olan kredi derecelendirme kuruluşlarının, ben ne yapacağını merak ediyorum. Büyüme eğilimimizi daha da yukarılara taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

“EN BÜYÜK SALDIRILAR, AYRICALIKLARINI KAYBEDEN KESİMLERDEN GELDİ”

Bu millete en büyük zulmü, dilinden halk ve halkçılık kelimesini eksik etmeyen müstebitler yapmıştır. Ülkenin imkanları bir avuç seçkine peşkeş çekilirken, halk fakirleşmiştir. Milletin temsilcisi olması gereken siyaset de aynı çarpık düzenin bir parçası haline dönüşmüştür. Kurulduğumuz günden beri milletimizle öyle bir bütünleştik ki karşımızda hiçbir güç duramıyor. Bu dönemde en büyük saldırılar, ayrıcalıklarını kaybeden kesimlerden geldi.

“BUNLAR ÖYLE GEZİCİ, 40. YILINI DA KUTLASALAR YİNE BUNA ALIŞACAKLAR”

Bu Geziciler değil mi, 10-12 ağacı bir yerden başka bir yere taşırken isyan edenler. Bunlarda ağaç taşıma kültürü de yok. O da ayrı bir beceri. Batıda devasa ağaçları bir yerden bir yere nakledebiliyorlar. Bunlar bundan anlamaz, bunlar başka yerde geziyor, bunlar öyle Gezici, 40. yılını da kutlasalar yine buna alışacaklar. Bunlar İstiklal Caddesi’nde bölücü terör örgütü ile el ele, kol kola yürüyorlar.

“TAKSİM’E 3 PROJE İLE ZENGİNLİK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

“Gidip oralarda bizleri şikayet ediyorlar. Dün akşam sanatçılarımızla, sporcularımızla iftarımız vardı Taksim’deki AKM’yi anlattım. Biz, Türkiye’ye yakışır bir opera binasını şimdi, ilk defa Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yaptık. Aslolan İstanbul’a böyle bir bina kazandırmak. AKM’yi dedik ki, yıkalım. Çünkü depremden zarar görmüş bir bina konumunda. Aynı şeyi Muhsin Ertuğrul’da da yaptılar. Biz 17 ayda oradaki Harbiye Kongre Merkezi’ni yerin altına indik, inşa ettik. Yanına Muhsin Ertuğrul’u yaptık. Ne oldu? Kötü mü yaptık? Biz sözünde duran bir kadroyuz. Biz ne aldatan ne aldanan olduk. Şimdi de AKM’yi, proje tamam, bitti, yanındaki, arkadaki boşluğu da katmak suretiyle dev bir bina inşa edeceğiz. Bu açığımızı da gidermiş olacağız. Taksim’e 3 dev proje ile zenginlik kazandırmış olacağız. Önümüzü kesemezler. Bunlar terör örgütlerine gösterdikleri sempatinin 10’da birini kendi insanlarına göstermiyorlar.

“BUNLARIN TEK DERDİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KALEMŞÖRLÜĞÜNÜ YAPMAKTIR”

“Senelerce devrimci şiddet güzellemeleriyle eli kanlı teröristleri gençlerimize rol model olarak sundular. Ölüm tarlaları, ve kuru kafa kuleleridir. Yaptıkları hep bu. Beyefendi çıkıyor, konuşuyor. Barış, sevgi. Bal, bal demekle ağız tatlanırmı, yersen tatlanır. Bir kadın terörist üzerinden yine aynı oyunu oynuyorlar. Her gün askerimizin, polisimizin hayatına kasteden teröristleri allayıp pullayıp bir isim üzerinden aklamaya çalışıyorlar. Şehit edilen Aybüke öğretmenle ilgili üzüntü beyanına şahit oldunuz mu? Sözüm ona milletvekilleri Aybüke öğretmenimiz için kıllarını kıpırdattılar mı? Bunların tek derdi, terör örgütlerinin kalemşörlüğünü yapmaktır. Bu yavrumuzu orada katlettiler. Kim? Bu terör örgütü. Aybüke kızımızın babası ile de görüştük. Tüm milletimizin başı sağolsun diyorum tekrar.”

“BU NE BÜYÜK CEHALET”

“Senin hastana hizmet edecek doktoru ölesiye dövmeler, bu ne cehalettir. Bu ne büyük cehalet. Dokturumuzun hizmet aşkı kalır mı? Milletçe biz bu noktada hizmet ehli olan öğretmenlerimiz, sağlık görevlilerimiz hepsi ile el ele vereceğiz. Şimdi de FETÖ’den, bölücü terör örgütüne kadar bütün çevrelere bunların hizmetkarlık yapmalarının sebebi işte budur. Tüm bu kart devrimcilerin sorumluluğu var. AK Parti’nin en büyük başarılarından biri de bu maskeli baloyu sona erdirmektir. Şu istasyonda takılalım yok. Üzerine üzerine gideceğiz. Bu milletin huzuruna kastedenlere bu işin hesabını soracağız, ara vermek yok devam. İnşallah, bundan sonra da sıfatı ve konumu ne olursa olsun, ihanet içine girenlerin maskelerini düşürmeye devam edeceğiz.”

KUZEY IRAK’IN REFERANDUM KARARI: BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR

Ülkemizde de PKK’nın tam iftar saatlerinde saldırıları ile verdiğimiz şehitler yüreğimizi dağlıyor. Kuzey Irak’la ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Irak’ın toprak bütünlüğüne bir tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki, istişare yolu ile yapılsın. Bu bölgede Kuzey Irak yalnız değildir. Musul’da Araplar, Kerkük’te Türkmenler birlikte yaşıyorlar. Biz barış içerisinde bu adımların atılmasını ve Irak’ın bütünlüğünü hep savunduk. Zaman zaman orada ipin ucunun da kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür, Dışişlerimiz açıklamaları da yapmıştır. Kimsenin yararına değildir.

KATAR TEPKİSİ: İNSANİ DEĞİLDİR, İSLAMİ DEĞİLDİR

Katar’la ilgili çok ciddi yanlışların içine düşüldüğünü görüyoruz. Bir ülkenin halkını tecrite kalkmak insani değildir, İslami hiç değildir. Katar terör örgütü DEAŞ’a karşı Türkiye ile birlikte en kararlı duruşu gösteren ülkedir. Lütfen birbirimizi aldatmayalım. Katar’ı adeta suçlu gibi göstermenin bölgeye hiçbir faydası yoktur. PYD’ye ve YPG’ye sahip çıkanlar, bu verdikleri kararlarla bedeli ödenmeyecek yanlış adımlar atıyor.

KATAR İÇİN 3’LÜ GÖRÜŞME

Katar’ı sadece doğal kaynakların zenginliğinden ibaret bir ülke olarak görmemek gerekiyor. Bağımsız duruş sergileyebilen bir ülkedir Katar. Bölge ve dünya siyaseti için 2.5 milyon nüfusundan çok daha fazlasını ifade ediyor. Öz önemlidir. Çok ciddi bir telefon diplomasisi sürdürdük. Bugün de Fransa Cumhurbaşkanı, Katar Emiri ile telekonferansla 3’lü görüşme yapacağız. Uçuş alanlarını kapatmakla karşı karşıya kalan bir ülke var. Düne kadar birbiri ile samimi, hatta akrabalık bağları olanlar da var. Bu olacak iş değil.

“İÇTÜZÜK ÇIKANA KADAR TATİL OLMAMALI”

Ben burada da yine sayın Başbakan’a ve diğer arkadaşlarımıza özellikle söylüyorum. İçtüzükle ilgili girişimlerimizi sürdürmekte fayda var. Ana muhalefet katılmamış. Onda da hayır var, katılmasın. Mevcut içtüzük bitmiştir. Bununla parlamento çalışmaz, bunu görüyoruz. Hiç bu işi geciktirmeyelim, içtüzüğü halledelim ve parlamentomuzu daha aktif hale getirmiş olalım. Çünkü bizim üretime ihtiyacımız var. Bu hafta sonuna kadar nasıl ki tatil yok diyorlarsa, içtüzük çıkana kadar tatil olmamalı. Bu konuda emin miyiz. İsterseniz burada “kabul edenler,etmeyenler” deriz. Kabul edilmiştir.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

895