Erdoğan'dan Trump'a: Kendin çalar kendin oynarsın  

ABD’nin Kudüs ile ilgili kararına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “O Kudüs ki her taşında ayrı bir hikayeyi barındırır. Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar arkasına saklanacak ağaç bile bulamayacaklarını bilmelidirler. Trump’un bu açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs’ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın. Trump’un kararı kimseyi bağlamaz. Kendin çalar kendin oynarsın.İstanbul’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nin dönüm noktası olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da Dünya İnsan Hakları Günü Programı’nda konuştu. Türkiye’nin üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile ilgili ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin üçüncü çeyrekte dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye kendisine güvenen yatırım yapan hiç kimseyi hayal kurıklığına uğratmadı. Büyüme rakamlarıyla, Türkiye’yi zayıf göstermek için çalışan iç ve dış fesat odaklarına en güzel cevabın verildiğini söyledi.

ABD’NİN KUDÜS KARARINA SERT TEPKİ

ABD’nin Kudüs kararını sert dille eleştiren ve İİT zirvesi’nin dönüm noktası olacağını açıklayan Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle: Binlerce yıldır yaşadıkları topraklarda zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimize de buradan selamlarımızı iletiyorum. Kudüs’te sergilenene vandallığın, zulmün ilelebet devam etmesi mümkün değildir. O Kudüs ki her taşında ayrı bir hikayeyi barındırır. Bugün kendilerini Kudüs’ün sahibi sananlar arkasına saklanancak ağaç bile bulamayacaklarını bilmelidirler.

Amerika aldığı bu kararla Kudüs’te dökülen bu kana ortak da olmuştur. Biz bu kararı asla tanımıyoruz ve tanımayacağız. Trump’un bu açıklaması bizi bağlamaz. Kudüs’ü de bağlamaz. İslam dünyasını da bağlamaz. Sen çalarsın, sen oynarsın. 1967 sınırları içerisinde başkenti doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen Filistin devleti kurulana kadar bu mücadele bitmeyecek. Kudüs’ü Müslümanlara ve diğer dinlerin mensuplarına zindan edenler, ellerine bulaşan kanı asla temizleyemeyeceklerdir.

www.yenicag.info

1.2 K