Erdoğan’dan yeni “Kudüs” hamlesi

Konya’daki Kudüs mitingine videokonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amerika’nın kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz.” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’daki Kudüs Mitingi’ne videokonferansla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada hiçbir ülkenin uluslararası hukukun üstünde olmadığını belirterek, “Önce Güvenlik Konseyinde, orada veto olursa BM Genel Kurulu’nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız.” dedi.

“BU REZİLLİK KABUL EDİLEMEZ”

Mitingdeki vatandaşlara seslenen Erdoğan şunları söyledi:

“Dünyada hiçbir ülke uluslararası hukukun üstünde değildir. Hem demokrasinin hamiliğini yapma iddiasında olacaksınız hem de keyfiniz istediği zaman hukuk, demokrasi ve hak namına ne varsa üzerinde tepineceksiniz. Bu rezillik asla kabul edilemez. Müslümanlar bu çifte standarda, bu adaletsizliğe, bu hak gasbına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşenleri sonuna kadar yapmakta kararlıyız. Tüm mekanizmaları kullanarak, hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Önce Güvenlik Konseyinde, orada veto olursa BM Genel Kurulu’nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız.

“FİLİSTİN’İN TANINMASI İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLIYORUZ”

Ayrıca Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınması için girişimlere başlıyoruz. Şu an dünyanın 137 ülkesi Filistin devletini tanıyor. İnşallah bu sayı gayretlerimizle daha da artacaktır.

İnanıyorum ki bu olanlar tüm insanlığın adalete, hukuka saygılı, başta Müslümanlar olmak üzere Hristiyan dünya hep birlikte dayanışma içerisinde, ben bu adaletsizliği ortadan kaldıracağımıza inanıyorum.

1937’den bugüne dek Filistin topraklarının nasıl parça parça İsrail’e verildiğini çok açık ve net ben de yaptığım bütün sunumlarda ifşa ettim.

14 yaşındaki çocuğun 20 İsrailli asker tarafından nasıl dövülerek, sürülerek götürüldüğünü gördünüz. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. “

www.yenicag.info

1.3 K