Erdoğan'ın AB liderleri ile görüşmelerinde neler konuşuldu?  

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ardından AB liderleri Juncker ve Tusk ile görüştü.

Erdoğan ile AB liderlerinin görüşmede ikili ilişkilerde yaşanan krizleri ele alındı. Görüşmede, mülteci anlaşmasının hayata geçmesinin önemi vurgulandı. Terörle mücadelede işbirliğinin önemi ele alındı ve AB-Türkiye ilişkilerinin canlandırılması gerektiği konusu masaya yatırıldı.

Olumlu bir atmosferde gerçekleştiği belirtilen görüşmede Kıbrıs meselesi de konuşuldu. Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasının önemli üzerinde duruldu.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, “İşbirliği yapmamız gerektiği konusunu konuştuk. Erdoğan ile konuşmamızın merkezine insan hakları ihlallerini koydum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB liderlerinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya gelecek.

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine katılmak üzere Belçika’nın Brüksel kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

NATO Devlet ve Hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere Brüksel’de bulunan iki lider, Wiltcher’s Steinberger Otel’de görüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni seçilen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilk kez bir araya gelmiş oldu.

Olumlu bir atmosferde geçen Erdoğan-Macron görüşmesinde, siyasi ve ekonomik ilişkiler başta olmak üzere ikili konular ele alındı. Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da güçlendirme konusunda kararlılıklarını vurgulayan iki lider, savunma sanayiinde işbirliğinin yanı sıra karşılıklı ticaret hacmini 20 milyar Avro’ya yükseltme hususunda da mutabık kaldılar.

Suriye, Irak ve diğer bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede, PKK ve DEAŞ dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransız mevkidaşı Macron, Türkiye-AB ilişkilerine yeniden ivme kazandırılması gerektiğine de dikkati çektiler.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.1 K