"Erdoğan'ın güçlenmesiyle Türkiye Karabağ sorununa da etki edecek" - Rus uzman  

Türkiye’de düzenlenen Anayasa referendumunun başarılı sonucu ile ülkede Erdoğan iktidarının daha da güçlendiği belirtiliyor.

Rus siyasi uzman Grigori Trofimçuk Yeniçağ.Ru’ya röportajında ​​Türkiye’de yapılan Anayasa referandumun ardından Rusya-Türkiye ilişkilerinin perspektifi dahil, Ankara’nın iç ve dış politikalarının mümkün yönlerini değerlendirdi:

“Gerçekleştirilen referandum Rusya-Türkiye ilişkilerini herhangi anlamda- ne olumlu ne de olumsuz etkilemez. Bu ilişki Türkiye’nin iç durumundan çok, genel askeri-siyasi ve jeopolitik durumuyla ilgili.

Eğer Türkiye bugünkü ve yarınki süreçler çerçevesinde Moskova ile diyaloğa, aynı zamanda, ekonomik ilişkilere uygun şekilde daha sert bir tutum segilenecekse, o zaman Erdoğan’ın iktidarının güçlenmesi olayların gelişimini etkileyecek. Şimdilik ise Türkiye’de yaşananlar Moskova’nın sadece siyasi açıdan dikkatini çekiyor. Öyle ki, Erdoğan’ın güçlenmesi geçen yaz gerçekleşen darbe girişiminden sonraya tesadüf ediyor. Referandum bu olgunun hukuki açıdan-“de-Jure” onayı oldu.

Diğer taraftan, Türkiye’nin Güney Kafkasya bölgesi ile ilgili politikalarında değişiklikler bekleniyor. Aslında, bunun başlangıcı 15 Temmuz darbe girişimine dayanıyor. Biz Türkiye’nin Suriye sorununda ve Batı koalisyonunun Ortadoğu’daki operasyonlarda askeri katılımının nasıl genişlediğini görüyoruz. Gelişmeler Türkiye’nin Güney Kafkasya siyasetine de hızla yansıyacak. Amerika’nın bu konuyu dikkate alması ve Erdoğan’ın güçlenmesiyle Türkiye Karabağ sorununa da etki edecek. Trump’ın taktiğini dikkate alırsak, bu etki her an kendini gösterebilir “.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

586