“Ermeni zindanında sekiz gün” kitabının tanıtımı yapıldı - İstanbul'da  

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 yılında ermenilerin Azerbaycan Türklerine yaptıkları soykırımın mağdurlarından olan Dürdane Ağayeva’nın “Ermeni zindanında sekiz gün” kitabının tanıtımı kitabın yayıncısı Uluslararası İnsani Yardım Vakfı İHH”nın İstanbul Fatih’teki Genel merkezinin toplantı salonunda yapıldı. Türkiye’li ve Azerbaycan’lı gençlerin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan “Ermeni zindanında sekiz gün” kitabının yazarı Dürdane Ağayeva 26 Şubat 1992 yılında ermeni bölücü teröristlerince rehin alındıktan sonra yaşadığı müsibetlerin az bir kısmını katılımcılara anlattı.

“İlk andan itibaren gözümün önünden ölüm gitmedi.Beni öldü bilerek eksi 10 derecede ermeni tutsakhanesinin önündeki çöp bidonuna atmışlar. Yaklaşık 10 saat sonra ölmediğim anlaşılınca ermeni teröristlerden bir tanesi beni örüklerimden sürükleyerek bodruma atmış. Bana o zulmü yapanlar insan olamaz. Hocalı’mızın 613 şehidi vardır, ben 614. şehid olmak isterdim”– diye Dürdane Ağayeva konuşmasını sürdürdü. ”Ermeni zindanında sekiz gün” kitabının yazarı Dürdane Ağayeva konuşmasını bitirdikten sonra gençlere kitabını imzaladı.

“Ermeni zindanında sekiz gün” kitabının çevirmeni dr. Mayıs Alizade ve ön söz yazarı, Yeni çağ gazetesi imtiyaz sahibi ve Genel yayın yönetmeni Agil Alesger de tanıtım törenine katıldı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.4 K