Ermeniler Gürcistan'da amaçlarına ulaşamadılar  

Dün Ermeniler Tiflis’te sözde Ermeni soykırımının 102. yıldönümüyle ilgili Türkiye Büyükelçiliği’nin önünde gösteri düzenledi. Diğer yıllara oranda bu yıl gösteriye sadece 250-300 Ermeni katılmıştı. Onlarınsa büyük bir bölümü özel otobüslerle Büyükelçiliğin önüne getirilen çocuklar ve ergenlerdi.

Geleneksel olarak Türkiye’ye yönelik sloganlar seslendiren Ermeniler burada asıl niyetlerini de ortaya koymuş oldular. Gösteride Ermenistan bayraklarıyla birlikte PKK terör örgütünün de bayrakları yükseltildi.

Gösteriden önceden haberi olan Gürcistan’da eğitim alan Türk öğrenciler Büyükelçiliğin önünü toplandı. Onlara çok sayıda Azerbaycan Türkü öğrenciler de destek veriyordu. Destek olanların içinde Gürcistan parlamentosunun Milletvekili Azer Süleymanov da vardı.

Azer Süleymanov, gösteri sırasında Ermenilerin Türkiye ve Azerbaycan’a yönelik her türlü sabotajlının önleneceğini söyledi:

 

“Eğer Ermeniler Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını yakmaya çalışırsa izin vermeyeceğiz. Ermenilerin herhangi sabotajına cevap vereceğiz. Bununla ilgili artık resmi kurumları haberdar ettik. Biz hiçkimseden korkmuyoruz. Gürcistan Türkiye ve Azerbaycan’la kardeş ülkedir. Üçüncü güçler bu kardeşliğe darbe indiremez. Türkiye ve Azerbaycan devletinin yanındayız.”

Böylelikle de dün Ermeniler Gürcistan’da amaçlarına ulaşamadı. Ermeni medyası eski fotoğrafları paylaşmakla göz boyamaya çalışsa da, Ermenilerin kendileri de onlara inanmıyor.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1 K