Erzincanlı çoban 200 dolarla gittiği ABD’de milyoner oldu

Erzincanlı ‘Zach’ Erdem; 21 yaşındayken New York’a cebinde sadece 200 dolarla giderek bugün iki restoran, iki gece kulübü ve bir otelin sahibi, yılda 10 milyon dolar kazanıyor. Birçok gence ilham kaynağı olacak bir hayat hikayesi…

Asıl adı Zeynel olan Zach Erdem; Erzincan’ın bir köyünde çobanlık yaparken tren rayı üstünde gördüğü bir gazete parçasında hayran kaldığı Manhattan fotoğrafını çok beğenmesiyle hayatını değiştirdi.

21 yaşında cebinde 200 dolar ile gittiği Manhattan’da 6 ay sokakta yaşayan Zach Erdem, New York’un en meşhur restoranlarından biri olan Nello’da, barmenlik de yapmış tuvalet de temizlemiş.

Uzun süre iş aradıktan ve aç gezdikten sonra Bronx’ta, Dunkin Donuts’ta iş buldu ama iki gün sonra işten çıkarıldı. Çalışma izni yoktu, Mersinli arkadaşından aldığı 60 dolarla Hampton’a gitti. Üç ay içinde terfi ederek barmen olan ve para biriktiren, ismini de kolay söylendiği için ‘Zach’ olarak değiştiren Erzincanlı çoban ardından Miami’ye gitti. Tüm şartları zorlayarak çalıştıktan sonra yeniden New York’a döndü ve adeta aldı yürüdü.

Cebindeki 200 doları, milyonlara çevirdi ve şimdi Leonardo Di Caprio, 50 Cent, Jenifer Lopez, Hugh Jackman, Sophia Vargara, Justin Bieber, Beyonce, Jay Z gibi isimleri ağırlıyor.

Restoranları 75 Main, Kozuhampton, gece kulüpleri Am Southampton, Summer House. Alman TV kanalı Pro7, onu ve mekanlarını üç gün boyunca çekerek şehrin belgeseline ekleyip, yayınladı.

40 yaş altı başarılı iş adamı ödülünü aldı.

www.yenicag.info

1.7 K