Esed’in YPG talimatına aşireti isyan etti

Esed’e bağlı büyük aşiretlerden olan Bakkara’nın emiri El-Beşir, Esed rejimine isyan etti.

Suriye’de Beşar Esed’e bağlı büyük aşiretlerden olan Bakkara’nın emiri Nevvaf El-Beşir, Esed rejimine YPG ile işbirliği yapmasından dolayı isyan etti. El-Beşir, Esed rejiminin daha geçen günlerde savaştıkları YPG ile işbirliği yaptığını ve kendisini tehdit ettiğini duyurdu.

“ESED, YPG İLE SAVAŞMAYIN EMRİ VERDİ”

Facebook’taki resmi sayfası üzerinden açıklama yapan El-Beşir “Esed rejimi bana zorla bir taahhüt imzalattı. Taahhüde göre artık YPG ile savaşmayacak ve düşmanlık etmeyecekmişiz ve önümüzdeki günlerde tüm koalisyon ve müttefikler değişecekmiş. Ben Esed rejimini destekliyor olabilirim ancak yapılan her şeyi alkışlamam. Yapılan yanlışları da eleştirmeye devam edeceğim” dedi.

“ESED YPG İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYOR”

Bazı aktivistlere göre Esed rejimi, YPG ile bir olup muhaliflere saldırma niyetinde olduğu için örgütü kendi safına çekmeye çalışıyor.

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin büyük aşiretlerinden olan Bakkara aşireti emiri Nevvaf El-Beşir geçtiğimiz Salı günü yaptığı paylaşımda “Ey YPG çeteleri! Yakında sizi ve aşiretlerinizi yer yüzünden sileceğiz. Esed’in dördüncü tugay kahramanlıklarını tekrar yazdıracağız” demişti.

Kaynak: timrturk

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1.2 K