Eski Kırgızistan Başsavcısı yolsuzlukla suçlandı

Eski Kırgızistan Başsavcısı İndira Coldubayeva, suç örgütü lideri Aziz Batukayev’in yasadışı olarak serbest bırakılması davasında yolsuzlukla suçlandı.

Kırgızistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, eski Başsavcı İndira Coldubayeva’nın suç örgütü lideri Aziz Batukayev’in yasadışı olarak serbest bırakılması davasında yolsuzlukla suçlandığı belirtildi.

Pervomay İlçe Mahkemesi, Coldubayeva’yı ev hapsine gönderdi.

Ocak 2015-Nisan 2018 tarihleri arasında başsavcılık koltuğunda oturan İndira Coldubayeva, daha önce 2011’de Cumhurbaşkanlığı İdaresi yargı reformu ve hukukun üstünlüğü bölüm başkanı görevini yapmıştı.

Narın Şehir Mahkemesi, 9 Nisan 2013 tarihinde, Aziz Batukayev’in “tedavi edilemez bir hastalıktan muzdarip olduğu” tıbbi görüşüne dayanarak, ceza makamını programın önünde serbest bırakmaya karar vermişti. 2019’un başlarında, suç örgütü liderinin yasadışı olarak serbest bırakılmasıyla ilgili soruşturma başlatılmış ve eski Sağlık Bakanı Dinara Saginbayeva, eski Narın Başsavcı Yardımcısı Mayrambek Akmataliyev, eski Başbakan Yardımcısı Şamil Atahanov, eski Başsavcı Aida Salyanova gözaltına alınmıştı.

Şu anda, tüm yetkililer ev hapsine gönderilirken, eski Savunma Konseyi Sekreteri Busurmankul Tabaldiyev arananlar listesine girdi.

Ayrıca, tutuklanan eski cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’e konulan suçların biri Aziz Batukayev’le ilgili.

www.yenicag.info

636