Facebook`tan mahkemede ilginç savunma

Cambridge Analytica şirketiyle bazı kullanıcı verilerini paylaşması ile gündeme gelen Facebook, düzenli periyotlarla pek çok veri gizliliği ihlali ile gündeme gelmekte.

Cambridge Analytica skandalı olarak adlandırılan olayda yaklaşık 87 milyon kişinin verilerini paylaşan Facebook mahkeme savunmasında oldukça ilginç bir adım attı.

Yaşanan olayların ardından attığı adımları ‘gizlilik önemi‘ altında atan Facebook, gizlilikle ihlali ile ilgili davada bu durumun tersini ortaya koyacak bir adım attı. Mahkeme sırasında savunmada kullanıcıların kendi istekleri ile özel verilerini paylaştığını ifade eden şirket avukatı, kullanıcıların gizlilik konusuna önem vermediğini ifade etti.

Kullanıcılar tarafında gizliliğe önem verilmesi için, kullanıcıların gizlilik barındıran şeyleri gizlemeleri gerektiğini ifade eden avukat, bu durumu açık bir şekilde kullanıcıların gizliliğe önem vermemesi şeklinde yorumladı. Söz konusu söylemin ardından hakim ise ‘Bu söyledikleriniz Facebook’un gizliliğe yönelikmesajlarına aykırı gibi geliyor.’ şeklinde yanıt verdi.

www.yenicag.info

855