‘‘FETÖ ABD`de ''Ermeni Soykırımı'' Yalanını Destekleyenlerle İşbirliğindedir’’ - Özel Röportaj  

Mehmet Perinçek: “Soykırım” iftiralarına karşı yurtdışındaki çalışmalarımı devlet olumlu buluyor” 

Türkiye’de hiçbir siyasi faaliyeti yoktu. Bir partiye üye değildi… Ama yine de cemaat basınının hedefi oldu. Peki, ama niye?  Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerdeki cemaat okulları “yabancı bir devlet adına casusluk” gerekçesiyle kapatıldı, “öğretmenleri sınır dışı edildi. Bu operasyonlardan hemen sonra cemaat basını Mehmet Perinçek’i hedefe koydu. Oysa ki, İstanbul Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olan Mehmet Perinçek, Rusya devlet arşivinde çalışıyordu. Resmi olarak görevliydi…

“Ermeni Soykırımı” iftiralarına karşı Rusya arşivlerinden biriktirdiği tarihi dokümanları yayınlayarak “soykırım” iftiralarına karşı tutarlı yanıtlar veren İstanbul Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkilapları Enstitüsü öğretim görevlilerinden Dr.Mehmet Perinçek Yeniçağ.Az’ın bu ve diğer sorularını yanıtladı.

“FETÖ’nün iddianamesinde ben “Ermenilerin milli manevi değerlerini sömürerek Ergenekon terör örgütünün propagandasını yapmakla” suçlanmıştım”

  • Haziran 2011”de Moskova’daki çalışmalarınızın bir aşamasını tamamlayarak Türkiye’ye döner dönmez tutuklanmıştınız. Bunun nedeni, FETÖ’nün açıktan açığa söylemese de sizin “Moskova’da onlara karşı propaganda yaptırmanız mıydı?
  • Onların benim hakkımda oluşturmaya çalıştıkları kanı “Mehmet Perinçek, Fetullah’ın Rusya ve Orta Asya’daki okullarının kapatılmasından sorumlu kişidir”- şeklindeydi. FETÖ’nün Rusya’daki çalışmalarının fiyaskoya uğramasında benim önemli bir etken olduğumu düşünüyorlardı. İddianamede benim “soykırım” iddialarına ilişkin Rusya’da yaptığım çalışmalar da “Ermenilerin milli manevi duygularını sömürerek Ergenekon terör örgütünün propagandasını yapmak”- şeklinde yer aldı. Ki bu da onların hangi eksende, kimin yanında durduklarının göstergesiydi. Onlar göbek bağıyla Atlantik tarafına bağlı oldukları için benim çalışmalarımın onları iyice rahatsız ettiğini söyleyebilirim.
  • O dönemde Rusya arşivlerinden derlediğiniz tarihi dokümanları kitap haline getire bildiniz mi? 
  • Tabi. Kitapları yayınlamaya devam ediyoruz. Geçen sene “Ermeni Milliyetçiliğinin Serüveni: Taşnaklardan ASALA’ya” isimli kitap çıkardık. “Ermeni Meselesi”nin gerçek yüzünü yansıtan bir dizi kitap ve makaleler yayınladık. Geçen sene bir ay boyunca ABD ve Kanada üniversitelerinde ve konuya ilgili bilim araştırma kurumlarında on altı konferans verdim. Avusturya’daki uluslararası toplantıda Rus arşiv belgelerine dayanarak “Ermeni Meselesi”ne ilişkin kapsamlı konuşma yaptım. Yeni belgeleri yayınlamaya devam ediyorum.
  • “Soykırım” iftiralarıyla ilgili ABD’de oluşmuş düşünceyi değiştirme yönünde yaptığınız girişimlerin, durumun objektif yöne değişmesinde ne derecede etkili olacağını inanıyorsunuz?
  • Avrupa açısından Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Perinçek – İsviçre kararı çok önemli rol oynadı. Karar Avrupa’da büyük yankılama yaptı ve “Ermeni Soykırımı” kararı alan ülkeler geri adım atmak zorunda kaldılar. Hatta İsviçre kendi yasasında değişiklik yaptı. AİHM’e bağlı olmasa da Perinçek zaferinin ABD’de de etki yaratabileceği gözüküyor. Bu konunun birçok ayağı var. Birincisi, hukuki ayaktır, burada AİHM zaferi çok önemlidir. İkincisi, tarihi ayağı var. Biz ABD ve Kanada’nın eyaletlerinde konuyu enine boyuna tartıştık, birçok bilim adamı ve uzman geldi. Biz anlattıkça onların da fikir ve düşüncelerinin değişebileceğini gördük. Yabancı dilde yayınlar çok önemli. Benim de önümüzdeki Haziran ayında ABD’de İngilizce kitabım yayınlanacaktır. Bir de tabi, bu siyasi konudur. Ermeni Meselesi`nin ABD’deki iktidar odakları tarafından Türkiye’ye karşı kullanılmasının ana amacı siyasi olup, ”Büyük Kürdistan” projesi çerçevesinde Türkiye’den toprak koparmayı amaçlamaktadır. Bu çerçevede PKK ve PYD terör örgütlerinin düğmelerine basılıyor. Türkiye’nin buna karşı aldığı önlemler dünyada “soykırım” olarak gösterilmek istenecektir. Türkiye’nin vatan savunması ve vatan mücadelesi bir “soykırım” olarak gösterilmek istenecektir. Bize karşı “Ermeni Soykırımı” iddialarının altında yatan ana neden bu. Türkiye dünyada başı dik durarak çeşitli yeni ittifaklar kurarsa, ABD’yi kendi politikalarını değiştirmeye çok rahat biçimde zorlayabilir.

“FETÖ, ABD’de “Ermeni Soykırımı’’`nı destekleyen çevrelerle yakın işbirliği içindedir”

  • ABD’deki konferanslarınızda şahsınıza karşı herhangi tehdit oldu mu?
  • O yönde duyumlar almıştık fakat şahsımı hedef alan herhangi bir doğrudan tehdit olmadı. Burada dikkat edilmesi gereken başka bir husus – ABD’deki FETÖ’cülerin “Ermeni Soykırımı” yalanını destekleyen çevrelerle çok yakın ilişkide bulunmalarıdır. FETÖ orada “Ermeni Soykırımı” yasa tasarılarını destekleyen senatörlere büyük para yardımı yapıyor, onları destekliyor. FETÖ”nün oradaki “soykırımcı” çevrelerle yakın işbirliği içerisinde olmasını ifade etmemiz lazım. Bunu Türkiye’nin ABD’deki resmi temsilcileri de net bir şekilde tespit etmişler.
  • Cezaevindeyken ve çıktıktan sonra işinizle ilgili sorun yaşamıştınız. Şimdiki durum nasıl?
  • Mahkeme kararıyla geri döndüm, mahkeme beni haksız yere işten atan İstanbul Üniversitesine karşı bir karar metni yazmıştı. İşimle ilgili bir sorun yok fakat kadro meselesi sıkıntılı.15 Temmuz sonrası enstitümüzden 13 kişi FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle atıldı. Onlar buraya nasıl girmişti? Burası Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Enstitüsü. Buraya o kadar FETÖ’cünün doldurulması çok düşündürücüdür. İki seneden beri kadromu bekliyorum, bir turlu verilmiyor. Bizim yerimize FETÖ”cüleri doldurmuşlardı, şimdi de onları temizliyorlar, sıkıntılarını biz çekiyoruz.
  • Çalışmalarınıza devlet ne derecede destek veriyor?
  • ABD’deki konferanslarımda Türk konsoloslukları önemli rol oynadılar. Konsoloslukların olduğu bölgelerde konsoloslar toplantılara katıldılar, desteğe ihtiyaç olunsa, destek verdiler. Chicago’daki toplantı konsolosluğun salonunda yapıldı. Bir aylık etkinliğimiz boyunca Büyükelçiliğimiz ve konsolosluklarımız önemli rol oynadılar diyebilirim.
  • Rusya arşivlerindeki çalışmalarınıza devam edecek misiniz? 
  • Rusya’yla çalışmalarımız, tabi ki devam edecektir. Arşivlerden derlediğimiz dokümanların olduğu yeni kitapları yayımlayacağız.

Aytek

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

843