FETÖ’den yeni “himmet parası” toplama taktiği - Eski imamın “PayZekat” oyunu deşifre edildi

FETÖ terör örgütü, maliye sıkıntıları yaşamamak için yeni bir misyon geliştirmiş durumda.

İnsanların dini duygularını kendi çıkarları doğrultusunda kullanan hainler, iğrenç numaralarına daha birini eklemiş.

Yeni Çağ Azerbaycan‘ın haberine göre; terör örgütü, maliye gelirlerini artırmak için bu kez de İslam’ın temel kurallarından biri ile insanları manüpüle etmeye çalışıyor. PayZakat ismiyle sunulan online ödeme sistemi üzerinden örgütün cebine para akıyor. Bu tehlikeli uygulama artık Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan ve Tacikistan’da kullanılmaya başladı. “Her bir Müslüman gelirinin yüze 2.5’ni zekat olarak vermeli” şartını ileri sürerek online para toplayan FETÖ’nün bu misyonunu üstlenmiş kişiyse örgütün Azerbaycan’daki eski yapılanmasında en önemli taşlardan biri.

Yeni Çağ Azerbaycan‘ın haberine göre; ünlü gazeteci Cavanşir Hasanlı, Azerbaycan Başkanlık İdaresi’nin eski şube müdürü, FETÖ’nün Azerbaycan’daki imamı olmuş Elnur Aslanov’la ilgili çarpıcı detayları Facebookta paylaştı.

Bilgide, ABD, Avrupa ve Asya’da kurduğu çeşitli şirketlerle FETÖ’nün maliye imamı görevini gerçekleştiren Aslanov’un Amerika’da en az iki şirketinin olduğu belirtiliyor. Bu şirketlerden biri kendisinin yaşadığı Massaçusets eyaletinde, diğeriyse Arizona’da bulunuyor. Birinci şirket enformasyon teknolojileri, ikincisiyle lojistik alanda faaliyet gösteriyor. Elnur Aslanov’un bir şirketi de Avrupa’da, Vilnüste – United group UAB.

Örgütün Azerbaycan ve Orta Asiya’daki maliye imamının hayır fonu olarak tanıttığı PayZakat’ın merkeziyse Dubai’de. Rusyanın Sberbank bankası bu sene ağustos ayında Rusya’da resmi onay alarak açılan PayZakat LTD sistemi üzerinden 74 bin dolar para göndermiş.

Oldukça tehlikeli boyutlara neden olabilecek bu uygulamanın kullanımının durdurulması için ise adım atan bir kurum veya kuruluş yok.

ELNUR ASLANOV KİMDİR?

FETÖ’nün Azerbaycan ağı, Türkiye’deki hain darbe girişiminden iki sene önce – 2014’te ifşa edildi. Çetenin genç imamlarından biri, Başkanlık İdaresi’nde şube müdürü olan Elnur Aslanov ve diğer mühüm görevlerde bulunan Gülenciler işlerinden uzaklaştırıldı. Aslanov, daha sonra Rabıta ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı’nda göreve başladı. Daha sonraysa Azerbaycan’ı terkederek Amerika’ya yerleşti ve burada örgütün yeni misyonlarını gerçekleştirmeye başladı.

www.yenicag.info

3.3 K