FETÖ`nün itirafçıları samimiler mi? - Nurettin Veren deşifre ediyor

FETÖ`nün itirafçıları samimiler mi? Yoksa bir dönemin “sağ kol”larının peşpeşe itirafları yeni bir ustaca kandırmaca mı? FETÖ`yü yıllar önce deşifre etmiş Nurettin Veren kendi deneyimlerine dayanarak bu “itirafçı” soytarılığına inanmamayı şiddetle tavsiye ediyor….

Fetö’nün ruh ikizi Ali Ünal’dır

Ali Ünal’ı 1985 yılından itibaren çok yakın tanırım. Bugünkü Fetö içerisinde onun kadar dini bilgisi olan; İslam, Kur’an eserlerini bilen, okuyan ve İngilizcesi ile birlikte olayları yazabilen kimse olmadığı için, Fetö bu boşluğunu Ali Ünal’dan yararlanarak doldurdu.

Fetö, bu seviyede çekirdek kadro içerisinde kimse olmadığı için Ali Ünal’ı kendisine en yakın konuma getirdi ve yanına aldı.

Ali Ünal devletle ilgili kişilerle bütün yazışmaları, Fetö adına bizzat kaleme alan kişidir. Pek çok konularda, Fetö’nün düşüncelerini ve hissiyatını yazıya döken, taziye nağmelerini yazan, kendisi ile istişare edebilecek kadar fikri yapısına güvendiği kişidir.

Kur’an’ı ve Gülen’in bütün eserlerini İngilizce’ye çeviren, Amerika’da Avrupa’da yaygınlaşmasını sağlayan tercümelerini yapan Ali Ünal’dır. Fetö bütün sırlarını da onunla paylaşır. En son 2001 yılında beni öldürmek üzere, CIA ve FBI’a haber verin derken, ayrıca yanındaki Türk koruma polisi Arif’e de emredip, ‘bunu öldür’ dediği zaman, Ali Ünal benimle yan yana ve elimden tutacak kadar yakında idi.

Bu manzarayı seyretti ve Fetullah’ın çılgınlık ve depresyon anında eline aldığı demirle üzerime yürüdüğünde, Ali Ünal onun yanındaydı ve beni tekme tokat aşağı indirmek üzere Fetullah ile beraber üzerime saldırdı.

O tarihte Türkiye’ye geldiğim zaman, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’ya bu konuyu anlattım. Ayrıca Üsküdar Adliyesi’nde suç duyurusunda bulunarak Ali Ünal, İsmail Büyükçelebi, Dr. Kudret Ünal, Cevdet Türkyolu, Necdet Başaran gibi 50 kişiye yakın isimleri vererek şahit göstermeme rağmen, yakalandığı ve itirafçı olduğu bugüne kadar, Ali Ünal bu konu ile ilgili ne şahitlik yaptı, ne de benim canlı yayında Ali Ünal’ı yemin etmeye davet etmeme bir cevap vermedi.

Böyle bir olayı gördüğü ve şahitlik yapması gerektiğine dair, hiç sesini çıkarmadı. Bu derece kalbi taşlaşmış Fetullah Gülen’e tapar derecesinde bağımlı olan Ali Ünal, şu anda birden bire ne oldu da gözündeki perde kalktı ve itirafçı oluyor.

Bu kesinlikle sahte bir itirafçılık ve kamuoyunu, yargıyı şaşırtmak için, ustaca yapılmış bilinçli bir manevradır.

Ali Ünal’ın amatörce bir planla Türkiye’ye gelip, Türkiye’de darbe sonrası yakalanıyor olması, cebindeki 50 bin TL ve yüklü miktarda ziynet eşyası ile Filipinlere kaçıyor olması araştırılıp düşünülmesi gereken önemli bir konudur. 

Örgütün Arnavutluk sorumlusu olan, Ali Ünal’ın oğlu Fetullah Ünal’ın da, Filipinlere kaçtığı tespit edildi. Öğretmen kardeşi Mustafa Ünal’ın yurtdışına kaçmalarında yardım ettiği tespit edildi. 

Fetö’nün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yazmış olduğu mektubu bile kaleme alan, Ali Ünal’dır. Bütün taziyelerini ve uluslararası siyasilere yazılan yazılarını kaleme alan Ali Ünal’dır. Özel kalemi olarak Fetö’nün her zaman emrindedir. Bütün yazışmaları o yapar.

Darbe hareketindeki bütün isimleri ve projeleri, birebir Fetö’nün ruh ikizi gibi bilen her şeyiyle şahit olan, yine Ali Ünal’dır.

Mollaların hepsini birebir tanır ve hepsinin hangi kamu kuruluşundaki üst düzey yöneticiler ile irtibatlı olduğunu, kimlerin kimlere zimmetlendiğini en iyi o bilir.

Fetö’nün ruhu ve beynidir.  Fetö’nün ruh ikizi gibidir. Bence üzerinde durulacak en önemli kişi Ali Ünal, Şerif Ali Tekalan, İsmail Büyükçelebi, Suat Yıldırım, Mehmet Ali Şengül, Abdullah Aymaz, Mustafa Özcan’dır.

Ali Ünal’ın ardından, bu isimler de ele geçirilmeden, Fetö olayı kesinlikle çözülemez. Fetö’den hiç farkı olmayacak seviyede, örgütün tamamının itaat edeceği kişiler bunlardır. Hiçbir şekilde sorgulanmaz ve Fetö’nün emri gibi bunların da söylediği her şeye, yüzde yüz itaat edilir ve uygulanır.

Ali Ünal’ın yakalanmış olması, %50 Fetö’nün yakalanması demektir.

Ali Ünal’ın kaçmaması ve öldürülmemesi için, olağanüstü her türlü tedbirler alınmalıdır.

Bugüne kadar örgüte yapılan en büyük operasyon ve Fetö’nün çözümü için yararlanılacak olan ele geçirilmiş en önemli kilit isim; Ali Ünal’dır.

www.yenicag.info

898