FETÖ'nün kalleş oyunu: VİP kadro böyle saklandı

FETÖ’nün ‘Mor Beyin’ kumpası ile ByLock kullanan 200 kişilik kripto VIP kadrosunu gizledi.

MİT’in takibinde olan 200 kişilik kadronun önemli bir bölümü yurtdışına kaçtı

FETÖ’nün geliştirip kullandığı ‘Mor Beyin’ ile ByLock tuzağına düşürülenler için tahliye kararları alınırken, terör örgütünün en önemli argümanlardan biri olan ByLock’un sulandırılma girişimleriyle ilgili ayrıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

200 KİŞİLİK VIP FETÖ İMAMI

‘Mor Beyin’ üzerinden ByLock’a yönlendirilen ve bundan haberi olmayan 11 bin 480 kişi mağdur. FETÖ’nün kurduğu bu kumpası Ali Aktaş ve Koray Peksayar ortaya çıkarmış görünüyor. FETÖ’nün bu kumpasının arka planında ise çok önemli planlar ve amaçlar var. FETÖ, ByLock tuzağını 200 kişilik VIP imam kadrosunu gizlemek için kurmuş.

İradeleri dışında ByLock kullanıcısı görünen 11 bin 480 kişi arasında FETÖ’nün bu 200 kişilik VIP kadrosu yer almıyor. Aslında bilirkişilerden önce Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bu oyunu tespit etmiş ve FETÖ’nün bu mahrem VIP elemanlarının isimleri belirlenmiş. MİT’in elinde listesi bulunan bu 200 FETÖ’cünün arasında tutuklu olanlar var ama önemli bölümü yurtdışına kaçırılmış. Hepsi takip altında…

MİT’in bu kumpas ve 200 kişilik mahrem yapı üzerinde çalıştığı ancak FETÖ’nün ByLock’u itibarsızlaştırma girişimleri nedeniyle bugüne kadar açıklamadığı belirtiliyor. Aksi durumda ByLock’ta gedik açılmasına ve bu önemli karinenin sulandırılması girişimlerine göz yumulmuş olurdu.

FETÖ, bu oyunla hem VIP imamlarını gizlemeye çalıştı hem de ilgisiz alakasız kişileri dolaylı yoldan ByLock’a dahil ederek bu önemli delili tümden problemli ve itibarsız hale getirmeye uğraştı. Bu oyun deşifre edilerek, FETÖ ile mücadelede en önemli delillerden birinin itibarı kurtarılmış oldu. MİT, bugüne kadar 102 bin tekil, 26 bin kurumsal hesabın tamamını tek tek inceledi.

kaynak: Habertürk

www.yenicag.info

973