Gazprom: Türk Akımı'nın denizden geçecek kısmının inşasına önümüzdeki aylarda başlanacak  

Rus doğalgaz devi Gazprom’un yönetim kurulu üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı’nın denizden geçecek kısmının inşasına önümüzdeki aylarda, yılın ikinci yarısında başlanacağını söyledi.

Singapur’da ‘Yatırımcılar Günü’ çerçevesinde açıklama yapan Aksyutin, Türk Akımı’nın denizden geçecek kısmının inşasına önümüzdeki aylarda başlanacağını belirtti.

İnşaat sürecinin yılın ikinci yarısında başlayacağını kaydeden Aksyutin “Rusya’daki gaz sevkiyat sistemine yönelik çalışmalar tamamlandı. Denizden geçen kısmı da önümüzdeki aylarda, yılın ikinci yarısında inşa etmeye başlayacağız” dedi.

‘TÜRK AKIMI, PROJE FİNANSMANIYLA İNŞA EDİLEBİLECEK’

Aynı zamanda proje şirketi South Stream Transport BV’nin Başkanı olan Aksyutin, Türkiye ile imzalanan hükümetler arası anlaşmanın Türk Akımı için proje finansmanının görüşülmesinin önünü açtığını söyledi.

Aksyutin “Türk Akımı’nın proje finansmanı koşullarında gerçekleştirilmesi için tüm koşullar mevcut. Daha önce hükümetler arası anlaşma yoktu ve proje finansmanı konusu gündemde değildi. Ancak artık bu konu da açık ve bu konuyla ilgileniyoruz” dedi.

Türk Akımı’nın 31.5 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı sağlayabilecek 900 kilometrelik, denizden geçen iki kolunun 7 milyar euro’ya mal olacağı belirtiliyor.

Türk Akımı’nın Karadeniz altından geçen kısmı, tamamı Gazprom iştiraki olan South Stream Transport B.V. tarafından yürütülüyor.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

709