“Hocalı bizim ortak acımız, kanayan yaramızdır" - Necdet Ünüvar

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Hocalı Soykırımı’nın 26. yıl dönümünde, aralarında katliam sırasında Hocalı Valisi olan Milletvekili Elman Mammadov’un da bulunduğu Azerbaycan heyetini ağırladı.

Yakın tarihin en büyük zulüm ve katliamlarından biri olan Hocalı Soykırımı’nın 26. yıl dönümü vesilesiyle TBMM’ye bir ziyaret gerçekleştiren Azerbaycan heyeti, AK Parti grup toplantısına katıldı.

Aralarında, katliam sırasında Hocalı Valisi olan ve katliamdan kıl payı kurtulan Elman Mammadov’un da yer aldığı heyet üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasını başından sonuna kadar dikkatle dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşmasının sonunda söylediği “Şayet dünyada vahşi bir katliam arayan varsa işte o Hocalı’dır. Son dönem insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri bundan 26 yıl önce Hocalı’da yaşanmıştır. Dünyada her fırsatta demokrasiden, insan hak ve hürriyetlerinden bahsedip Hocalı katliamının faillerine yönelik yaptırımlar talep eden veya uygulayan herhangi bir ülke duydunuz mu? Duyamazsınız. Çünkü bunların gözleri, kulakları ve vicdanları söz konusu olan Müslümansa, hele hele bir de Türkse kapanır, görmez, duymaz, hissetmez. Hocalı katliamını herkes unutsa da biz unutmayacağız unutturmayacağız” sözleri üzerine salondan yükselen “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarına, heyet üyeleri de Azerbaycan bayrakları sallayarak eşlik etti. Heyet üyeleri, toplantı sonunda, konuşmasında Hocalı katliamına yer verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini sundu.

Heyet, daha sonra Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı makamında ziyaret etti.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünüvar, Türkiye ile Azerbaycan arasında ayrı gayrı olmadığını söyledi. Azerbaycan’ın probleminin Türkiye’nin problemi, Türkiye’nin probleminin ise Azerbaycan’ın problemi olduğunu ifade eden Ünüvar, “Hocalı bizim ortak acımız, kanayan yaramızdır. Hocalı katliamının 26. yıl dönümünde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Hocalı’yı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

www.yenicag.info

2 K