“Hocalı İçin Paylaş" Uluslararası Sosyal Medya Kampanyası başlıyor - İstanbul'da sanal savaş

İstanbul’da Palmali Şirketler Grubu tarafından Hocalı Soykırımı’nı anma günüyle ilgili “Hocalı İçin Paylaş” Uluslararası Sosyal Medya Kampanyası düzenlenecek. İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenecek kampanya dört dilde (İngilizce, Türkçe, Rusça ve Fransızca) genel olarak öğrencilerden oluşan gönüllüler tarafından gerçekleştirilecektir.

26 Şubat 2019 tarihinde, saat 12.00’da İstanbul Üniversitesi’nde başlayacak kampanyanın asıl amacı öncelikle Twitter ve tüm sosyal medyada bu günün anlam ve öneminin dünyaya duyurulmasıdır.

“Hocalı İçin Paylaş” Uluslararası Sosyal Medya Kampanyası sırasında gönüllüler, #hocalıicinpaylas ve #shareforkhojaly hastagları ile sosyal medyada hem Türkiye, hem de dünya gündeminde ilk sıralara yükselmeyi hedefliyorlar. “Hocalı İçin Paylaş” Uluslararası Sosyal Medya Kampanyası’nın özel tişörtlerini giyecek olan ve sosyal medya alanında özel eğitim görmüş 200 gönüllü gün boyunca bu hashtaglarla Hocalı Soykırımı ve Karabağ gerçeklerini dünyaya ulaştıracak, Hocalı’ya adalet için dünyaya meydan okuyacaklar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mensimov, “amacımız sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada Hocalı acısını, orada yaşananları paylaşmak, yeni çağın en etkili silahı olan sosyal medya üzerinden Ermeni Taşnaklarının acımasızca gerçekleştirdikleri cinayetlerine dünya kamuoyunun dikkatini çekmektir. Bu nedenle de Dünya Azerbaycanlılarını Hocalı için bu gerçekleri paylaşmada aktif olmaya davet ediyorum” dedi.

Palmali Şirketler Grubu’nun desteği ve organizesiyle düzenlenecek “Hocalı İçin Paylaş” sosyal medya kampanyasına Yeni Çağ Medya Grubu ve İstanbul Üniversitesi Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu da teşkilâti destek veriyor. Projenin koordinatörleri Agil Alesger, Nihat Allahyarlı ve Reşit Mustafazade’dir.

Saat 12.00’da başlayarak gece 23.59’a kadar sürecek olan kampanyaya milletvekilleri, bilim adamları, iş adamları, sanatçılar ve diğer ünlü isimler katılacak.

www.yenicag.info

1.3 K