Hollanda Adalet Bakanı Steur istifa etti

Hollanda Adalet Bakanı Ard van der Steur, meclisin kendisine güvenmediğini belirterek, istifa ettiğini açıkladı.

Hollanda yerel basının yaptığı habere göre, “bir uyuşturucu kaçakçısının parasının devlet tarafından aklanması” soruşturması kapsamında meclise gerekli bilgileri vermemekle suçlanan Steur, hakkındaki iddiaları reddederek suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Hakkında gensoru önergesi verilen Steur, meclisin kendisine güvenmediğini belirterek, “Meclis güvenilecek bir bakanı hak ediyor. Ben bunu hissetmediğim için istifamı Başbakan Mark Rutte’ye sundum.” dedi.

Rutte, istifa kararını saygıyla karşıladıklarını ifade ederek, “Van der Steur kendini iyi savundu ama bu mücadeleyi kazanamazdı. Onurlu vedasını hiç unutmayacağım.” diye konuştu.

Hollanda Televizyon programı Nieuwsuur’da 2015 yılında yapılan haberde, bir önceki Adalet Bakan yardımcısı Fred Teeven’in, 2001 yılında savcılık yaptığı dönemde uyuşturucu kaçakçısı Cees H. ile para aklama konusunda anlaştığı öne sürülmüştü.

Hollanda gündeminde iki yıldır yer alan bu olay yüzünden bir önceki Adalet Bakanı Ivo Opstelten ve yardımcısı Fred Teeven 2015 yılında istifa etmişti.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

816