Hulusi Akar’dan Afrin açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Hatay sınırında incelemelerde bulundu. Akar, “Terörden temizlenen yerlerde eve dönüşler başladı” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile birlikte Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında incelemelerde bulundu.

Hulusi Akar, “Afrin’de bulunan ve menşei ne olursa olsun bölgeye dışarıdan getirilen tüm teröristler ile bunları destekleyen dış güçler mutlaka hezimete uğratılacak” dedi.

Akar, “Siviller konusunda her türlü hassasiyet gösteriliyor. Terörden temizlenen yerlerde eve dönüşler başladı. Harekat Suriye’nin toprak bütünlü esasına dayalı” ifadesini kullandı.

TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte 26 Şubat 2018 tarihinde Hatay’da bulunan Zeytin Dalı Harekâtında görevli çeşitli karakol, birlik, Ordu ve Tugay komuta yerleri ile TSK Sağlık Komutanlığı Seyyar İlk Yardım Hastanesinde inceleme ve denetlemelerde bulunmuştur. Birliklere ait komuta yerlerinde birlik komutanları ve personel ile bir araya gelen Orgeneral AKAR, başarıyla sürdürülen “Zeytin Dalı Harekâtı” hakkında bilgi ve brifing almış, harekâta ilişkin çeşitli konularda emir ve direktifler vermiştir.

www.yenicag.info

1.4 K