Iğdır Defterdarlığı Büyükfırat`a emanet

Şanlıurfa Defterdar Yardımcısı Abdülkadir Büyükfırat Iğdır Defterdar’ı olarak atandı.

Maliye Bakanlığı tarafından bir süre önce Türkiye genelinde çok sayıda Defterdar’ın görevlerinde değişiklik yapılacağı il ilgili adımlar atılmıştı. Aralarında Şanlıurfa il Defterdarı Ali Osman Karaköse ve çok sayıda kişi başkabir göreve atanmak üzere merkeze çekilmişlerdi. Şanlıurfa’da yıllarca başarıyla görev yapan İl defterdar yardımcısı Abdülkadir Büyükfırat Iğdır Defterdarı olarak atandı. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Binali Yıldırım, ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçlü imzası ile resmi gazetede yayımlanan kararname ile Iğdır’a tayini çıkan Urfalı Bürokrat Abdülkadir Büyükfırat’ın bu hafta içinde yeni görevine başlaması bekleniliyor.

Hatırlatalım ki, Abdülkadir Büyükfırat`ın mensup olduğu Büyükfırat Ailesi Azerbaycan`da çok meşhurdur. A.Büyükfırat`ın kardeşlerinden biri Azerbaycan`da diplomat olarak görev yapmaktadır. Abdulgafur Büyükfırat Azerbaycan`da eğitim müşaviridir.

Diğer kardeşi Hüseyin Büyükfırat ise Azerbaycan`da ünlü iş adamıdır. Büyükfırat Restoranları Grubunun kurucu başkanı olan Hüseyin Büyükfırat yıllar önceden FETÖ`ye karşı faaliyetleri ile tanınmaktadır.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.3 K