İlham Aliyev: "Azerbaycan halkı hiçbir zaman işgali kabullenmeyecek"  

Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar Kurulu’nun 2017 senesinin ilk çeyreği için elde edilen sonuçlar ve amaçlar konulu toplantısına katıldı.

Aliyev, Ermenistan’ın görüşmeler sürecini aksatmaya çalıştığını söyledi:

“Ancak bunu başaramayacaklar. Minsk Grubu eşbaşkan ülkeleri birkaç kez statükonun kabuledilemez olduğunu beyan etmiştir. AGİT Minsk Grubu’nun Ermenistan’a baskısı yükseltilmelidir. BMT Güvenlik Konseyi de sorunla ilgili 4 kararname kabul etmiştir. Bu kararnameler hiçbir şart olmadan uygulanmalı, işgalçiler topraklardan geri çekilmelidir.”

Cumhurbaşkanı Aliyev’in sözlerine göre, Ermenistan’ın bütün girişimlerine rağmen dünya onların davranışlarını kınamakta.

“Azerbaycan günden güne güçleniyor ve eminiz ki, er-geç bu konu adaletle çözümlenecek. Dağlık Karabağ’da “referandum” düzenlemekle Ermenistan sadece bir kez daha kendini küçük duruma düşürdü. Derhal komşu ülkeler, Minsk Grubu eşbaşkan ülkeleri, Avrupa Birliği ülkeleri ve diğer ülkeler bu “referandum”u kötüledi. Dünya kamuoyu bu “referandum”u tanımamakla Azerbaycan’a desteğini ifade etti. Diğer başarılı olduğumuz husussa Dağlık Karabağ’a kanunsuz olarak gitmiş yabancı ülke vatandaşının Azerbaycan’a verilmesidir. Bu bizim kanunlarımızı ihlal edenlere ders oldu.”

Cebrayıl ilinin Çocuk Mercanlı köyündeki restorasyon çalışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

“Bu, bir daha Azerbaycan halkının işgali kabul etmeyeceğini, kendi topraklarını işgalden sonra yeniden eski hale getireceğini kanıtladı. Bu hem de 20 yıla aşkın süredir topraklarından uzak kalmış insanların vatana kavuşma hasretinin göstergesidir.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

594