İlham Aliyev Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mektubu yolladı.

Mektupta belirtiliyor:

“Sayın Cumhurbaşkanı, değerli kardeşim. Size en içten selamlarımı iletiyor ve kardeş Türkiye’nin önde gelen siyasi gücü olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeniden Başkanı seçilmenizden dolayı yürekten kutluyorum.

Başkanlık ettiğiniz ve kurucusu olduğunuz partinin iktidara gelişinden geçtiğimiz 15 yılda kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nde büyük çalışmalar yapılmıştır. Gerçekleştirilen siyasi, ekonomik, sosyal ve diğer projeler Türkiye’nin daha da güçlenmesine, uluslararası arenada önemli yerlere gelmesine neden olmuştur.

Tüm bu başarılarda bizzat Sizin eşsiz rolünüz olmuş ve adınız ebediyen Türkiye Devletinin tarihine kazınmıştır. Kurucusu olduğunuz partinin yeniden Başkanı seçilmenizse parti üyelerinin size olan sonsuz güven ve itimadının bariz göstergesi, Türkiye’nin gelişimi ve refahı adına gösterdiğiniz hizmetlere verilen yüksek değerdir.

Uluslararası arenada güç merkezine dönüşmüş güçlü ve istikrarlı Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm başarıları bizleri oldukça sevindiriyor. Dostluk ve kardeşlik üzerine kurulan Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin bugün dünyada benzeri yoktur. Bu ilişkiler tarihi açıdan da kırılmaz bağlarla birbirine bağlı olan halklarımızın iradesinden kaynaklanıyor.

Çok yönlü ikili ilişkilerimiz, karşılıklı işbirliğimiz, büyük ölçekli ortak projelerimiz stratejik müttefikliğimizin delilidir. Azerbaycan-Türkiye ortaklığı sadece bulunduğumuz bölgede huzurun ve istikrarın sağlanmasına hizmet etmiyor, hem de daha geniş coğrafyada işbirliğine katkıda bulunuyor. Eminim ki, Türkiye-Azerbaycan dayanışması ve stratejik müttefikliği ortak çabalarımızla bundan sonra da halklarımızın çıkarlarına uygun olarak daha da güçlenecek ve geliştirilecek.

Size sağlık sıhhat, çalışmalarınızda başarılar, kardeş Türkiye halkına ise daima barış ve refah diliyorum “.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

2.1 K