İlham Aliyev'den Sarkisyan'a sert cevap: "Bu kadar akıllıysan..."  

“Birkaç gün önce Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın MEDEF’de konuşma yaparken yatırımcıları kendi ülkesine yatırım yapmaya ikna etmek yerine, tamamen gerçeği yansıtmayan iddialarla Azerbaycan’ı, onun ekonomisini gözden düşürmeye çalışmış. Bunu duyunca çok şaşırdım. O yenilikler hakkında konuşuyor ve Ermenistan’ın yenilikler ülkesi olduğunu söylüyordu. Gerçeğini söyleyeyim, biz Azerbaycan’da buna çok güldük. Çünki meşhur bir deyim var: Bu kadar akıllıysan, neden bu kadar fakirsin.”

Tr.Yeniçağ.Az’ın haberine göre, bu sözleri Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev MEDEF’in biznes konseyinin üyeleri ile görüşmesinde söyledi.

“Ermenistan’ın doğal kaynaklara sahip olmaması gerçeği halkın bundan acı çekmesini gerektirmiyor. Fransa da dahil dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde doğal kaynaklar yoktur. Ancak onlar doğru yöneticilik, şeffaflık, itibarlılık, standartlar, eğitim, bilgi ve yenilik sayesinde kendi ülkelerini geliştirmiştir. Bu yüzden de, keşke Ermenistan cumhurbaşkanı Fransız şirketlerine masal anlatmak yerine, dikkatini nüfusunun yarısından çoğunun hiçbir perspektifi olmayan, yoksulluk haddinin bu kadar aşağı olduğu ülkesinin ekonomik durumuna verseydi. Onların resmi bilgilerine göre, her yıl 60 bin insan ülkeyi terk ediyor, bizdeki bilgilere göreyse, bu rakam 100 bine yakın. Eğer bu ülke bu kadar iyi ve çekici olsaydı, her halde insanlar terketmeyi değil, kalmayı tercih ederdi.”

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

969