İngiltere erken seçime gidiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May sürpriz bir açıklama yaptı. May, 8 Haziran’da ülkede erken seçim yapılması çağrısında bulundu.

Downing Street No:10’da beklenmedik bir açıklama yapan Başbakan May, Brexit’in (İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması) ardından ülkesinin ‘kesinlik, istikrar ve güçlü liderliğe ihtiyacı olduğunu’ söyleyerek bunu sağlamanın ‘tek yolunun’ erken seçim olduğunu belirtti.

May “Az önce başkanlık ettiğim kabine toplantısında hükümetin 8 Haziran’da erken seçim çağrısında bulunmasında mutabık kaldık” dedi.

​’WESTMİNSTER’DA AYRILIK YERİNE BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR’

İngiltere daha önce 2020’de tamamlanması ön görülen Brexit sürecinden önce ülkede erken seçim yapılacağı yolundaki söylentileri sürekli reddediyordu.

“Westminster’da ayrılık yerine birliğe ihtiyacımız var” diyen May mevcut hükümetin Brexit müzakereleri konusunda doğru bir planı olduğunu kaydetti.

Ülkedeki diğer partileri ‘oyun oynamakla’ suçlayan May bunun Brexit müzakerelerinde ülkeye zarar vereceğini savunarak “O nedenle hemen şimdi bir erken seçime ihtiyaç var. Bunu yapmak için tek seferlik bir şansımız var” ifadelerini kullandı.

​’ERKEN SEÇİM TASARISI YARIN AVAM KAMARASI’NA SUNULACAK’

May, ülkede 8 Haziran’da erken seçim öngören tasarıyı da yarın (19 Nisan) Avam Kamarası’na sunacağını açıkladı.

Tasarının onaylanması için Avam Kamarası’nın üçte ikisinin onayı gerekiyor.

Ülkedeki anketlere göre May’in Muhafazkar Parti’si ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin 21 puan önünde gidiyor.

Olası bir zafer Brexit öncesi May’in konumunu daha da güçlendirebilir.

CORBYN: BRİTANYA HALKINI SAVUNACAĞIZ

Erken seçim kararını memnuniyetle karşılayan İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn “Başbakanın Britanya halkına çoğunluğun çıkarını koruyacak bir hükümet için oy verme şansı tanıyan kararını hoşnutlukla karşılıyorum. İşçi Partisi ekonomiyi onarma ve yaşam standartlarını iyileştirme konusunda başarısız olan ve sağlık sistemi ile okullarımızda kesintiler uygulayan hükümete bir alternatif sunacak. İşçi Partisi’nin Britanya halkını nasıl savunacağını göstermeyi umuyoruz” dedi.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

924