Irak resmen açıkladı- Yakında operasyon başlıyor!

Irak’ta Telafer’i DEAŞ’tan kurtarma operasyonunun yakında başlayacağı bildirildi.

Musul Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah, yaptığı açıklamada, “Musul’u kurtarma sözümüzü yerine getirdik. Telafer ve diğer bölgelerin kurtarma operasyonuna da yakında başlayacağız ve kentin tamamının kurtarıldığını ilan edeceğiz” dedi.

Irak güçlerinin, DEAŞ’a karşı dünyanın hiçbir ordusunda görülmeyen kapasitede bir savaş yürüttüğünü ileri süren Yarullah, “Güçlerimiz, dar sokaklara rağmen Musul’da DEAŞ’ı bitirebildi” ifadelerini kullandı.

Yarullah, Musul operasyonunun 9 ay sürdüğünü belirterek, söz konusu operasyonda ordu, terörle mücadele, polis teşkilatı ve Şii milis gücü Haşdi Şabi’den 100 binden fazla gücün yer aldığı bilgisini paylaştı.

Musul’un en büyük ilçesi Telafer’in yanı sıra İyaziyye ve Mahallebiyye bölgeleri de halen DEAŞ’ın kontrolünde bulunuyor.

KAÇ DEAŞ’LI ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DE AÇIKLANDI

Musul Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarullah yaptığı açıklamada, Musul kentinin kurtarılması için 17 Ekim’de başlatılan operasyonlardan bu yana 25 binden fazla teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

1 K