İran, ABD ile nükleer anlaşmadan çekilebilir

İran’ın, 2015’te nükleer programına ilişkin altı büyük güç ile vardığı uluslararası anlaşmadan çekilme ihtimalinin Rusya’yı endişelendirdiği belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın nükleer silahların yaygınlaşmasının önlenmesi departmanının başkanı olan Mihail Ulyanov, Sputnik’e yaptığı açıklamada, “Gerçekten endişeliyiz çünkü ABD yönetiminin (İran’a karşı) son derece sert bir retorik kullandığını görüyoruz ve İran da buna karşılık sert bir retorik kullanıyor” dedi.

Ulyanov şöyle devam etti:

“Tahran’ın nükleer anlaşmadan çekilmesi gibi bir tehdidin söz konusu olup olmadığına gelirsek, böyle bir sonucun tüm uluslararası toplum için büyük bir başarısızlık olacağını söyleyebilirim”

‘NÜKLEER ANLAŞMA DURUMDAN EN İYİ ÇIKIŞ YOLUYDU’

Ulyanov, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin geçen hafta İran’a karşı yeni yaptırım kararları almasınınsa nükleer anlaşmanın uygulanması için ‘son derece olumsuz bir atmosfer’ yarattığını belirtti.

Diğer taraftan Ulyanov, Trump’ın İran’la varılan nükleer anlaşma için ‘müzakere edilen en kötü anlaşma’ demesine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

“Nesnel olarak bakarsak bu anlaşma, belki ideal olmasa da, çok zor bir durumdan en iyi çıkış yoluydu. Bu, makul ve çok hassas bir uzlaşıydı.”

kaynak: Timetürk

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

939