İran’da protestolar devam ediyor

Ülkenin ikinci büyük kentinde başlayan gösteriler, Cuma günü başkent Tahran dahil 12 şehre yayıldı. Yerel kaynaklar, hayat pahalılığını protesto için sokağa çıkan yüzlerce kişinin gözaltına alındığını bildiriyor.

ABD Başkanı Trump, Tahran rejiminin yurt dışındaki operasyonlar için para harcadığını ve yolsuzluğa battığını belirterek “Dünya bu süreci izliyor” dedi.

İran’da Cuma namazı çıkışında gerçekleşen protesto gösterileri, dünyada ses getirdi. Uluslararası büyük medya organları, gösterileri manşetlerinden veriyor.

Ülkenin ikinci büyük kenti Meşhed’de Perşembe günü sokağa çıkan kalabalıklara, Cuma günü namaz sonrasında yenileri eklendi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, başkent Tahran’da bile gösteri olduğunu bildiriyor. Tahran’daki eylemcilerden birkaçının gözaltına alındığı resmen açıklandı.

Muhalifler, 12 şehirde birden gösteri olduğunu söylüyor. Meşhed’in yanı yanı sıra kuzeydeki Tebriz, Raşt, batıda İsfahan, Hamadan ve Irak sınırındaki Kirmanşah protestoların diğer adreslerinden bazıları. Kirmanşah’ta sokağa çıkanlar ‘Ölüm veya özgürlük’, ‘Filistin’i boşver, bizi düşün’ gibi sloganlar attı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, bokaklarda yankılanan diğer sloganlar ise ‘Mollalar dışarı’, ‘Diktatöre ölüm’ ve ‘Ruhani’ye ölüm.’

www.yenicag.info

1.8 K