“İşgalciler çocukları araç olarak kullanıyor”

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da öğrencilere, velilerinin doldurması gereken anketler dağıtılıyor.

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi, Kırım Tatar Kaynak Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Eskender Bariyev, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki sözde yönetimin, okul öğrencileri aracılığıyla ailelerdeki, ruh ve ihbarcılık eğilimini öğrenmeye çalıştığını bildirdi.

Kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Eskender Bariyev, “İşgal edilen Kırım’daki okullarda öğrencilere anketler dağıtılıyor. Söz konusu anketleri velilerin doldurması gerekiyor, veliler bunu reddetmesi halinde tabii ki öğretmenler ısrar edecek… Belki de aşırıcılıkla mücadele müdürlüğü görevlileri müdahale eder” diye kaydetti.

Anketlerin içeriği ile ilgili konuşan Bariyev, “İlk bakışta zararsız olarak görünen bu anket sayesinde işgalci “araştırmacıların” ailelerdeki eğilimleri ve onların ihbarcılığa eğinimini öğrenmeye çalıştığı gözüküyor” dedi.

Eskender Bariyev’in fotoğraflarını paylaştığı bahse konu ankette “Aşırıcılığın ne olduğunu biliyor musunuz?”, “Sizce aşırıcılığın esas nedenleri nelerdir?”, “Sizce aşırıcılığı önlemek için en uygun yöntem nedir?”, “Aşırıcılık belirtilerini öğrenmeniz halinde nereye başvurulacağını biliyor musunuz?”, “Aşırıcılıkla mücadele ve aşırıcılığı önleme alanında devlet organlarının faaliyetleri iyileştirilmesine yönelik teklifleriniz” gibi sorulara yer verildi.

Daha önce Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Eskender Bariyev, Rus işgalcilerin Kırım’da Kırım Tatarlarına onların mahkemelerin jüri üyeliği aday listesine dahil edildiklerine dair bildirim mektupları gönderdiklerini bildirdi. Bariyev, sadece İçki (Sovetskoye) bölgesinde benzer 800 mektubun, tüm Kırım’da ise binlerce mektubun gönderildiğini kaydetti.

Bariyev, ilk bakışta bu durumda korkunç bir şey olmadığını ve vatandaşların “jüriler” olarak katılımının yargı sistemini daha açık ve şeffaf hale getirdiğini ancak bu sürecin işgal altındaki Kırım’da özel bir öneme sahip olduğu ve işgalci yönetimin bu süreci kendi oyunlarında kullanmak istediği fikrini ifade etti.

kaynak: QHA

www.yenicag.info

1.3 K