Işık'tan ABD ve Avrupa'ya: Terör örgütleri arasında ayrım yapmayın

Türkiye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ABD ve Avrupa ülkelerinden terör örgütleri arasında ayrım yapmamalarını isteyerek, “PKK’nın Avrupa’da rahatlıkla hareket ediyor olması kabul edilemez” diye konuştu.

Bakan Işık, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Mercator Vakfı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Bölgesindeki Rolü” başlıklı panelde yaptığı konuşmada, Suriye ve Irak’taki gelişmeleri değerlendirdi, Türkiye’nin terörle mücadelede beklentilerini anlattı.

Türkiye’nin bugün özellikle Suriye kaynaklı tehditlerle mücadele ettiğini söyleyen Işık, bunun gerisinde Suriye’deki kaos ve boşluğun bulunduğunu belirtti.
Işık, “Biz DEAŞ’la, bu kadar terörle mücadele ederken, DEAŞ terör örgütünü her yönüyle bölgeden atmaya yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yapmışken, maalesef bazen Batı medyasında hala Türkiye ile DEAŞ’ı yan yana anmaya çalışan kalemleri görünce doğrusu Türkiye olarak çok üzülüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin başında terör olarak sadece DEAŞ belasının olmadığını, aynı zamanda 35 yıldır mücadele ettiği bir PKK terörü olduğunu, aşırı sol örgütler ve geçen sene darbe yapmaya kalkışan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) de bulunduğunu dile getiren Işık, şunları söyledi:

‘EN ÖNCELİKLİ BEKLENTİMİZ ANLAYIŞ’

“Türkiye tüm bunlarla aynı anda mücadele ediyor. Bunun ne kadar zor bir iş olduğunu, tahmin ediyorum, hepiniz biliyorsunuz. Bizim burada, bu terörle mücadelemizi yaparken en öncelikli beklentimiz, Avrupalı dostlarımızdan ve Amerika’dan en öncelikli beklentimiz anlayıştır. Türkiye’nin terörle mücadelesinde Türkiye’ye destek olmanın önceliği, Türkiye’yi bu konuda anlayışla karşılamaktır.”

ABD ve Avrupa ülkelerinden terör örgütleri arasında ayrım yapmamalarını isteyen Işık, “Şu anda PKK’nın Avrupa’da çok rahatlıkla hareket ediyor olması, teröristbaşının resimleriyle sokaklarda gösteriler yapılması, şiddetin övülmesi; bunlar Türkiye açısından kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

625