İstanbul`da 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak açıkladı.

İstanbul Silivri açıklarında saat 11:00 sıralarında bir deprem meydana geldi. 4.7 büyüklüğünde, 9.8 derinliğindeki deprem İstanbul’un birçok ilçesinden de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi, saat 10:30’da 3.1 büyüklüğünde, saat 9:21’de de 2.5 büyüklüğünde öncü depremler meydana geldiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise depremin büyüklüğünü 4.6, derinliğini ise 5.3 km olarak açıkladı.

İlk belirlemelere göre depremde can ya da mal kaybı yok. Depremin en çok hissedildiği Silivri’de bazı okullar tedbir amacıyla boşaltıldı. Öğrenciler dışarıya çıkarıldı.

Türk Kızılay da Twitter’dan yaptığı paylaşımda “İstanbul Silivri’de meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4.6 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir” ifadesine yer verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Olağan bir deprem. Şu ana kadar bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değil ancak biz İstanbullular olarak deprem gerçeği ile yüzleşmemiz gerekiyor” dedi.

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında saat 11.00’de 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.
Açıklamada, “Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, depremin merkez üssüne yakın bazı bölgelerde, öğrenciler tedbir amacıyla okulların bahçesine çıkarıldı.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, “4.6’lık depremin üç artçı depremi oldu” dedi.

www.yenicag.info

658