'İzlanda'nın ağzındaki baklayı' Putin çıkardı- VİDEO

Arktik bölgesiyle ilgili bir forumda İzlanda Cumhurbaşkanı Johannesson’ın deyim yerindeyse açıkça söyleyemediğini Rusya Devlet Başkanı Putin dile getirdi. Johannesson’ın, İzlanda’nın bir ordusunun bile olmadığını söylemesi üzerine, Putin esprili bir dille “Yardıma mı ihtiyacınız var?” diye sordu.

Arktik bölgesine sınırı olan sekiz ülkeden üçü olan Rusya, Finlandiya ve İzlanda’nın liderleri, Rusya’nın Arhangelsk şehrinde düzenlenen Uluslararası Arktik Forumu’nun genel oturumunda bir araya geldi.

Oturumun sonuna doğru Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, esprili bir dille, gerginliklerin sonlandırılması için Arktik bölgesinden daha iyi bir yer olmadığını çünkü herkesin, çevresinin serinliği nedeniyle serin kanlı davranabileceğini söyledi.
Putin, Niinisto’ya karşılık olarak “Bunu bize sıcak Finliler söylüyor, onların söylediklerini dinlemek gerek” dedi.

İZLANDA CUMHURBAŞKANI: BİR ORDUMUZ BİLE YOK AMA FUTBOL TAKIMIMIZ DAHA İYİ

Putin’in ardından söz alan İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson ise tartışmalara neden olan Arktik bölgesine sınırı olan üç ülkenin liderlerinin bir araya gelmesinin bile önemli olduğunu belirtip şunları söyledi: “Büyüklük ve güç bakımından birbirinden bu kadar farklı olan ülkelerin liderlerini birbirinin yanında otururken bulmak kolay değil. Rusya dünyadaki en büyük kara kütlesi. İzlanda ise Kuzey Atlantik’teki küçük bir ada. Bir ordumuz bile yok, gerçi daha iyi bir futbol takımımız var.”

Johannesson’ın ordularının olmadığını söylemesi üzerine, Putin de esprili bir dille “Yardıma mı ihtiyacınız var?” diye sordu.

Liderlerin arasında geçen bu diyalog karşısında oturumun gerçekleştiği salonda alkışlar ve kahkahalar duyuldu.

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

755